31 Mart Yerel Seçimleri'nde Kocaeli'nin en kritik ilçelerinden biri olan Derince'de yarış AK Parti adayı İbrahim Şirin ile CHP adayı Sertif Gökçe arasında gidip geliyor. Diğer partiler de ister istemez kazanması muhtemel parti ve adayların yanında yer almaya çalışıyor. DEM Parti'nin CHP adayı Sertif Gökçe'yi desteklediği saklı kalmazken, YRP'nin de CHP adayını destekleyeceği söylentileri ilçe teşkilatında huzursuzluk yarattı.

Yeniden Refah Partisi Derince İlçe Başkanı Samet Özcan iddiaların kabul edilemez olduğunu dile getirdi ve görevinden istifa ettiğini şu sözlerle duyurdu:

Yeniden Refah Partisi’ne Milli Görüş Davası’nın yüksek ideallerine inandığım için katıldım. Bugüne kadar bu ideallere inanarak var gücümle çalıştım. Yaşadıklarım, inandığım yüksek ideallerin, günlük siyasi çıkarlar için bir araca dönüştürüldüğünü gösteriyor. Milli Görüş, kimsenin koltuk değneği olmamalıdır. Kazanmak için mücadele etmek varken, başka partilerin kazanması için uğraş vermemelidir. Özellikle geçmişte başörtülü kardeşlerimizin, analarımızın, bacılarımızın yaşadığı zulmden sorumlu kişilerin değirmenine su taşımamalıdır.


"CHP ADAYININ KAZANMASI İÇİN SÖYLEM ÜRETMEMELİDİR"
Derince’de, terör örgütü Pkk’nın siyasi sözcüsü konumundaki DEM Parti’nin açıkça desteklediği CHP Adayının kazanması için söylem üretmemelidir. Bir süredir üzülerek takip ettiğim tablo maalesef budur. Milli Görüş’ün zaferi için çalışmak yerine iktidarı güçsüz bırakmak için üretilen siyaset ve buradan söz ettiğim muhalefet partisinin değirmenine su taşımayı kabul etmiyorum. Bu nedenlerden dolayı mensubu olduğum Yeniden Refah Partisi’nin Derince İlçe Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyuna saygılarımla.