Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği, “Yaşasın Cumhuriyet” temalı  gecesi Yahya Kaptan’da bulunan Beeftek House’da gerçekleşti. CHP aday adaylarının, siyasetçilerin büyük ilgi gösterdiği geceye katılım hayli yoğun oldu.

ADD Kocaeli Şubesi,  Cumhuriyetin 90 ncı yıldönümü nedeniyle düzenlenen gecenin evsahipliğini ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü ve yönetimi yaptı.

Eğitim İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Türk Eğitim Sen Sendikası Kocaeli Şubesi, ADD Yahya Kaptan Şubesi, ADD Derince Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kocaeli Şubesi, İzmit Lisesi Mezunları Derneği (İZLİDER),Çekül Vakfı Kocaeli Temsilciliği, Konak Hastanesi doktorları, Kalibre Boru, Kocaeli Spastik Engelliler Derneği, DSP İl ve Merkez İlçe Örgütü, CHP İl ve Merkez İlçe Örgütü, CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Aday adayları Keramettin Gençtürk ve Prof. Dr. Ali Akdemir, CHP İzmit Belediye Başkan Aday adayları Prof. Dr. Cüneyd Özkürkçügil, Hikmet Erenkaya, Sefa Sirmen, Hakan Tanta, Fatma Kaplan Hürriyet, Fahri Örengül ve Aysun Erenkaya’nın aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede Gençliğe Hitabe, Gençliğin Ata’ya Cevabı, Andımız ve 10. Yıl Marşı katılımcılar tarafından hep bir ağızdan coşkuyla söylendi.  Yapılan konuşmaların ardından İzmit’in sevilen sanatçılarından Fethi Çaçan, davetlilere güzel bir müzik dinletisi sundu.

KÜPÇÜ, KAYGILIYIZ

“Cumhuriyet’imizin 90. Yılını kaygılar için de kutluyoruz” diyen ADD Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Küpçü, “Cumhuriyet, demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne dayanan, egemenliğin her yönüyle halkta olduğu bir yönetim biçimidir. Bugün ise ülkemiz, emperyalizmin siyasal tetikçisi ABD’nin ve askeri gücü Nato’nun güdümü altındadır. NATO karargahlarında ortaya çıkan bölünmüş Türkiye haritalarına tepki gösteren, Türkiye’nin NATO’dan ayrılması gerektiğini ve ABD’nin stratejik ortağımız olamayacağını belirten Atatürkçü subaylarımız, CIA kaynaklı düzemece dijital belgeler ve ne idüğü belirsiz gizli tanıklarla tutsak edilmişlerdir. Mustafa Kemal’in ‘Tam Bağımsız Türkiye’ ve ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkeleri ayaklar altındadır. İşte, bu koşullar altında ülkemiz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabı’nda’ uyardığı en olumsuz koşulları yaşamaktadır. Şimdi her yaştan gençlerimize, Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal’in Devrim Yasalarına ve ilkelerine sahip çıkmak düşüyor. Hedefimiz  ‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealine ulaşmaktır “ dedi.

ADD eski Genel Başkanı, Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Ertuğrul Kazancı da kısa konuşmasında,  “Türkiye’nin halini size tasvir edecek değilim. Ülkenin durumu aşikar bir şekilde ortada. Kemalist devrime, Atatürkçü düşünceye inananlar bu akşam burada. Bizler bu düşüncelerin peşinden sonuna kadar gideceğiz” dedi.