31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından ilimiz ilçelerinde Belediye Başkanlıklarına seçilen adaylar, ilk açıklamalarını yaptılar.

ÇİFTÇİ, ‘ÇAYIROVA KAZANDI’
Çayırova’nın belediye başkanı yeniden oyların 27 bin 716’sını (%36,33) alan Bünyamin Çiftçi oldu. Çiftçi, “Çayırova kazandı! Hemşehrilerimizin destek ve güveniyle üst üste seçilen ilk belediye başkanı olmanın gururunu, onurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bizlere bir kez daha inanan, güvenen ve yetki veren vatandaşlarımıza minnettarım. Şehrimizin inşası ve neslimizin ihyası için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

ÖZLÜ, TEŞEKKÜRLER BAŞİSKELE'M
Başiskele’nin Belediye Başkanı tekrar Yasin Özlü oldu. Oyların 26 bin 998’ini (41,13) alan Özlü Teşekkürler Başiskele'm. Çıkmış olduğumuz bu kutlu yolculukta bizlere desteğini ve hayır duasını eksik etmeyen değerli komşularıma şükranlarımı sunuyorum. Bu zafer neticesinde Başiskele'mizi Türkiye Yüzyılı'mıza en güzel şekilde hazırlayacağız" diye konuştu.

BÜYÜKGÖZ, ‘SAĞLAM ADIMLARLA DEVAM’
Gebze Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Zinnur Büyükgöz seçimi kazanarak ikinci dönemi için hak kazandı. Büyükgöz oyların 75 bin 3’ünü (%36,94) aldı. Büyükgöz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gebze kararını verdi. Sağlam adımlarla devam. Hayırlı olsun” dedi.

BIYIK, ‘DARICA'MIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Darıca Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Muzaffer Bıyık oyların 46 bin 528’ini (%39,70) alan Muzaffer Bıyık yeniden başkan seçildi. Bıyık açıklamasında, “Teşekkürler Darıca. Milletimizin teveccühü ile önümüzdeki beş yıl boyunca da Darıca’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

ÖMEROĞLU ''HİZMETKAR OLMA ONURUNA NAİL OLDU''

Cumhur İttifakı AK Parti Dilovası Belediye Başkan adayı Ramazan Ömeroğlu, 36 bin 695 seçmenin bulunduğu Dilovası'nda 28 bin 490 oy kullanıldı. Bin 609 oy ile DEM Parti karşısında kazanan AK Parti Dilovası Belediye Başkan adayı Ramazan Ömeroğlu 8 bin 742 oy aldı.

Ömeroğlu sosyal medya hesabında ''Kıymetli Dilovalı Hemşehrilerim; Hakkımızda hayırlısını isteyerek çıktığımız bu kutlu ve meşakatli yolculukta Allah'ın izni, sizlerin dua ve desteği ile 5 yıl boyunca herşeyin en güzelini hak eden siz kıymetli hemşehrilerimize hizmetkâr olma onuruna nail olduk. Şimdi bir an bile vakit kaybetmeden, adaletle ve ortak akılla yürüteceğimiz çalışmalarla hizmet bayrağını daha da yukarılara çıkartmanın gayreti içinde olacağız. İnsanımızı siyasi tercihlerine bakmaksızın asla ötekileştirmeyecek, 5 yılda yapmayı taahhüt ettiğimiz projeleri ivedilikle hayata geçirerek ihtiyaç duyulan hizmetlere erişimi kolaylaştıracak adımları hızla atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle; adaylığımın açıklandığı ilk andan itibaren büyük bir samimiyet ve özveri ile çalışan teşkilat mensuplarımıza, Cumhur İttifakımızın bileşenlerine, beni asla yalnız bırakmayan değerli aileme, dostlarıma, akrabalarıma ve teveccühleri ile bizlere sahip çıkan Dilovalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum. Sandıklardan çıkan ve milletimizin tercihini yansıtan bu sürecin başta ülkemize, ilimize ve ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şimdi vakit Dilovası vakti... Şimdi vakit milletimize hizmetkâr olma vakti'' dedi

 

GÖKÇE, ‘ŞİMDİ DERİNCE ZAMANI’
CHP’nin Derince adayı Sertif Gökçe Derince’de oyların 39 bin 833’ünü (%48,28) alan Sertif Gökçe kazandı. Derince Belediyesi kurulduğu günden itibaren ilk kez CHP’ye geçti. Gökçe açıklamasında, “Teşekkürler Derince. Önce Derince diyerek, öncü Derince’yi oluşturacağız. Şimdi Derince zamanı” dedi.

SEZER, ‘İLÇEMİZİN HİZMETKARI OLACAĞIZ’
Gölcük Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Ali Yıldırım Sezer oyların 42 bin 813’ünü (44,46) alarak başkan oldu. Sezer, "Bir beş sene daha bu kente hizmetkar olmayı nasip eden Allah’a hamd olsun. Kocaeli'deki en yüksek oylardan birini alacağımızı söylemiştik ve aldık. Bunun için de sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemizin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” dedi.

HÜRRİYET, ‘ŞİMDİ SIRA KOCAELİ’DE’
CHP’nin İzmit adayı Fatma Kaplan Hürriyet İzmit’te oyların 102 bin 385’ini (%49.06) aldı. Hürriyet, “Size söz veriyorum. İzmit gülümsedi şimdi sıra Kocaeli’de. 5 yılımız var. Uyumayacağız, dinlenemeyeceğiz, halkımıza gideceğiz. 5 yıl sonra bu Büyükşehir’i ya alacağız, ya alacağız” dedi.

ÖLMEZ, ‘KANDIRA’MIZ KAZANDI’
Cumhur İttifakı AK Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Erol Ölmez, oyların 10 bin 745’ini (%33,72) alarak başkan seçildi. Ölmez, “Kandıra yeni yeniden Ak Partimize ve Cumhur İttifakımıza hayırlı olsun. Gerçek Belediyecilik kazandı. Kandıra’mız kazandı” dedi.

ÇALIK, ‘BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ’
CHP adayı olarak seçime giren ve seçilen Ahmet Çalık, 15 bin 592 (%46.84) oy aldı. Çalık, "Değerli Karamürselli hemşerilerim; yaşadığımız bu coşkunun mimarları sizlersiniz. Birlikte başardık, birlikte yöneteceğiz. Karamürsel’e hak ettiği değeri birlikte kazandıracağız." dedi.

KOCAMAN, ‘DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ’
Kartepe’nin belediye başkanı yeniden oyların 35 bin 535’ini (%45,56) alan Mustafa Kocaman oldu. Kocaman, "Teşekkürler Kartepem! Çıkmış olduğumuz yolda bizleri bir kez daha zafere ulaştıran siz değerli hemşehrilerimizin teveccühüne layık olmak adına çalışacağız, daha çok çalışacağız! Şimdi yeniden daha büyük bir aşkla Kartepe’mize hizmet etme zamanı” dedi.

SÖĞÜT, ‘HİZMET ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Körfez Belediye Başkanı Cumhur İttifakı’nın AK Partili adayı Şener Söğüt oyların 34 bin 209’unu (%36,49) alarak 2.kez başkan seçildi. Söğüt açıklamasında, “Teşekkürler Körfez. Yeni dönem için bizlere teveccüh gösteren siz kıymetli hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız güç ve destekle ilçemiz için yeni eser ve hizmetler üretmeye devam edeceğiz” dedi.