Haftalardır puana hasret kalan; ligin dibine çöken Kocaelispor, kendisinden beklenen mucizeyi, Yozgat deplasmanında gerçekleştirdi. Karla kaplı sahada, çok sert bir rakiple mücadele eden Yeşil-Siyahlı gençler, maçzı 3-2 kazanıp, “Biz daha ölmedik” diye haykırdı.

İLK YARI 2-0 ÖNDELİZ

Kocaelispor, Yozgat’taki maça çok akıllı, çok dikkatli başladı. İlk dakikalarda rakibini durduran Yeşil-Siyahlılar  14 ncü dakikada Berkay’ın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Bu pozisyonda sakatlanan Berkay,  ambulansla hastaneye kaldırıldı, yerine Barış oyuna girdi. Sahanın yıldızı olan Melih Ahmet, 34 ncü dakikada Kocaelispor’un ikinci golünü attı, devre 2-0 kapandı.

BERABERE OLDU YİNE ATTIK

Evsahibi Yozgat’ın oyuncuları maçın ikinvci yarısında bizim gençleri tekme ile sindirmeye çalıştı.  48 nci dakikada skor 1-2,  66 ncı dakikada 2-2 oldu. Beraberlik golünden iki dakika sonra yine Melih Ahmet sahneye çıktı, mükemmel golüyle yeniden  Kocaelispor’u öne geçirdi.

10 KİŞİ KALDIK

Maçın 72 nci dakikasında evsahibi oyunculara sarı kart çıkartaya bile korkan hakem,  Kocaelispor’lu Barış’a kırmızı kart gösterdi. Son 20 dakikayı 10 kişi oynayan Kocaelispor, rakibine direndi ve çok önemli, hayati ve tarihi bir galibiyete imza attı.