Kocaelispor’da kongre tarihi netleşti. Kongre kararı ile ilgili yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafında kongre kararı alındığı 19 Kasım tarihinde yapılacak olan kongrenin yeri ve saatinin daha sonra açıklanacağı belirtildi.

Kocaelispor kulübünden yapılan açıklama şöyle;

“Kulübümüz yönetim kurulu bir alt lige düşme üzüntüsün yaşandığı 2021-2022 sezonu sonunda her ne kadar sportif bir başarısızlığın vuku bulmasına rağmen halihazırda sağlanmış olan idari ve mali disiplinin bozulmaması, ilaveten tanzim edilemez maddi ve manevi tahribatların yaşanmaması adına 2021-2022 sezonu sonunda seçimli kongre kararı almamış olup işbu bilgilendirme yazısının tanzim edilmesi itibariyle kulüp yönetim kurulu nezdinde 19 Kasım 2022 tarihinin olağanüstü seçimli kongre için en isabetli tarih olduğu düşüncesi hasıl olmuştur. Tekraren belirtmek isteriz ki, bir alt lige düşme üzüntüsünün tecrübe edildiği süre zarfında, kulübümüzde sağlanan idari ve mali disiplinin devamı adına çalışmalar yapılmaya devam edilmiş, 2022 / 2023 futbol sezonu öncesinde Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu nezdinde altyapı, mali, hukuki, idari-personel ve sportif kriterler yerine getirilerek ulusal lisans alınması, ilaveten işbu bilgilendirme metninin tanzim edildiği tarih itibariyle kulübümüze karşı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi nezdinde CAS 2021 / O / 8922 referans kodu ile devam eden davacı Fransergio Ferreira Bastos tarafından ikame edilen dava haricinde futbol ailesi mensubu her ne nam ve surette olursa olsun kişi / kurum tarafından herhangi bir hukuki uyuşmazlığın olmaması kulübümüz yönetim kurulunun sağlamış olduğu idari ve mali disiplinin her türlü tereddütten uzak bir şekilde en somut tezahürüdür. Kulübümüzün halihazırda tesisleşme anlamında çabaları durmaksızın devam etmekte olup son olarak kulübümüz taraftarlarının ve kulübümüze gönül veren tüm vatandaşların kullanabileceği sosyal tesis ve kulüp idari binası yapılması hususunda adımlar atılmış olup bu konuya istinaden bilgilendirme bilahare kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Yukarıda arz edilenlerden daha da önemlisi kulübümüz yönetim kurulu 2022 / 2023 futbol sezonu öncesi ciddi çalışmalar yaparak çok değerli futbolculardan kurulu değerli bir futbol takımı oluşturmuş olup ilaveten kulübümüz profesyonel futbol takımında oynayan futbolcuların güncel piyasa değerleri nazara alındığında ciddi bir öz kaynak yaratmıştır. Kulübümüz yönetim kurulu tarafından kurulan futbol takımının 2022 / 2023 futbol sezonu sonunda şampiyon olmak suretiyle bir üst lige yükseleceği hususunda en ufak bir tereddütümüz dahi bulunmamaktadır. Bu itibarla kulübümüz profesyonel futbol takımına kayıtsız şartsız güvenimizin olduğunu bir kez daha belirtmek istemekteyiz.

Derneklerde devamlılığın esas olduğu şiarından yola çıkarak olağanüstü seçimli kongre tarihi olan 19 Kasım 2022 tarihine kadar kulübümüz yönetim kurulu nezdinde tahsis edilen idari ve mali disiplinin devam etmesi adına gerekli tüm adımların atılmaya devam edileceğini tüm maddi vecibelerin yerine getirileceğini ve bu konuda tüm camiamızın müsterih olmasını kıymetli taraftarlarımızın dikkatine arz ederiz.

Son olarak, değerli camiamızdan istirhamımız, olağanüstü seçimli kongre tarihine kadar her türlü olumsuzluğun bir kenara bırakılarak Şampiyonluk yolunda kulübümüz profesyonel futbol takımına yönelik desteğin artarak hiç durmadan devam etmesidir.”