Darıca'da faaliyet gösteren batı yakası haber gazetesinin imtiyaz sahibi Bülent Kömürcü, gerekli değişiklikler olmaması halinde AK Parti'nin yerel şeçimlerde oy kaybedeceğine dikkat çektiği o yazısı;

2018 Genel Seçimleri Etkili Olmadı mı?

SANDIKTAN CHP-MHP BEKLENİRKEN AK PARTİ ÇIKTI

O dönem Darıca’da iddialı adaylardan CHP adayı Korkmaz Özdemir ve MHP Adayı Zeki Bozkurt’tu. AK Parti adayı Şükrü Karabacak'a ise kimse şans vermiyordu. Yani CHP ve MHP adayları çalışmalarına gövde gösterisi yapar görüntüsü verirken, Şükrü Karabacak ve AK Parti Darıca Belde teşkilatı ise parmakla sayılırcasına kişi ile çalışmalar yapıyorlardı.

Seçim akşamı ağız birliği edilmişçesine CHP veya MHP beklenirken AK Parti %33 gibi bir rakamla seçimi almış ve Darıca Belediyesine AK Parti bayrağını dikmişti.

Toplumun genelinde bir şok vardı. İşte tam bu anda başımdan geçen bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Seçimin sonrası oğlumu okula götürdüm, içeri girmelerini beklerken 3-4 bayanın konuşmalarına şahit oldum.

SESSİZ ÇOĞUNLUK DEVRİM YAPMIŞ

Hanımlar seçimi konuşuyorlar kime ve neden oy verdiklerini anlatıyorlardı.

Birisi; “ Bak iki yıldır ne elektriği, ne suya nede tüpe zam yok. Erkek evin geçiminden ne anlar, evin geçiminden kadın anlar. Tabiki oyumu AK Partiye vereceğim “ diyordu.

Bu söylemi duyduktan sonra evde ki hesabın çarşıya neden uymadığını anladım. Siyasetin içinde olanların gövde gösterisi, siyaseti dışardan izleyenlere ve sesiz çoğunluk dediğimiz kesimin sessiz devrimine boyun bükmüşlerdi.

REİSE DESTEK, VEKİLLERE UYARI

Artık bu ülkede bir devrim yapan ve her seçimde oyunu arttırarak seçimleri kazanan bir lider vardı. O lidere halk gönül vermiş, ona olan inancından hiçbir şekilde vazgeçmedi. Halen daha vazgeçmediğini son Cumhurbaşkanlığı seçiminde gösterdi ama birde kart gösterdi.

Artık Recep Tayip Erdoğan’ın adı altında bu ülkede siyaset yapanlara bir dur denmeli. İktidar hırsıyla hareket eden , vatandaş yerine kendi dünyalıkları üzerine dünyalık ekleyenlere dur demeli," iktidar biziz herşey bizim elimizde" diyen ve istediği gibi oynayan, yazılan çizilenlerden korkmayan, kılıcının önü ve arkası kesiyor diye kendi çıkarlarına göre hizmet, topluma göre zulum yapanlara vatandaş kart gösterdi.

UYARI DİKKATE ALINDI MI?

Peki iktidarın tepesinde olanlar bu uyarıyı dikkate aldılar mı? Şahsen bu uyarının dikkate alındığını hiç düşünmüyorum.

Şuradan şunu ifade edeyim yarın Cumhurbaşkanlığı seçimi olsun bu toplum yine ilk turda Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a oy verir ama önümüzde ki yerel seçimlerde ahbab çavuş ilişkilerinin devam etmesi, liyakat sahibi insanların göreve getirilmemesi durumunda bu halkın tokadı çok daha büyük olacaktır.

LOBİLERDE, ZAMLARDA ÇOK

Parti içindeki adamcılık lobisi bir kenara bırakılmalı, bu lobi bir an önce terk edilmelidir.

Unutulmasın yukarıda anlattığım bayanın konuşmalarında gelmeyen zamlar vardı, o zamlar bu gün geldi. Erdoğan sevgisi ile oy almak yerine toplumun beklentisi noktasında aday çıkararak oy almayı deneyin.

TOPLUMUN BEKLENTİSİ NET

AK Partide yaklaşan yerel seçimler öncesi toplumun beklentisi çok net, başta Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olmak üzere; akademik kariyeri yüksek, proje üretebilecek, topluma fayda sağlayacak, her kesimi kucaklayacak yüzler istiyor.

Yazı: Bülent KÖMÜRCÜ