Cumhurbaşkanlığı kararnamesi bu sabaha karşı yayımlandı. Önümüzdeki 4 yıl boyunca görev yapacak olan Kocaeli Üniversitesinin yeni rektörü belli oldu. 2014-2018 ve 2018-2022 yılları arasında iki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Sadettin Hülagü'nün yeniden aday olmadığı seçimler neticesinde KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, yeni rektör olarak atandı.

VEDA MESAJI

Sadettin Hülagü'nün yakın çalışma arkadaşların biri olarak bilinen Zafer Cantürk'ün KOÜ Rektörlüğüne atanmasının ardından Hülagü de bir veda paylaşımında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden bir veda mesajı yayınlayan Hülagü, tüm akademik, idari ve genel personele teşekkür ettiği açıklamasında şunları söyledi:

ALLAH UTANDIRMASIN

"Sevgili dostlar;
8 yıldır yürütmekte olduğum rektörlük görevine Prof Dr Nuh Zafer Cantürk hocamız atanmıştır. Yüzümüzün akıyla tamamladığım görevi gönül huzuru ile yakın çalışma arkadaşıma devredeceğim.Bu süre içinde çalıştığım tüm akademik, idari ve genel personele çok teşekkür ederim. Üniversitemizin başarı hızının gelecek yıllarda daha da ileri gideceği düşüncesini taşımaktayım. Bana bu imkanı sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese kalbi teşekkür ve muhabbetlerimi arz ederim. Allah utandırmasın. Amin"