Lady Gaga, Oprah Winfrey’in ‘The Me You Can’t See’ (Göremediğin Ben) isimli programın ilk konuğu oldu.

Çok küçük yaşlardan itibaren kendine zarar verdiğini ve ruhsal sorunlar yaşadığını söyleyen Lady Gaga, travmayı şöyle anlattı:
“19 yaşındaydım ve sektörün içindeydim. Bir yapımcı bana ‘Kıyafetlerini çıkar’ dedi. ‘Hayır’ dedim ve gittim. Onlar bana, tüm müzik kayıtlarımı yakacaklarını söylediler ve durmadılar. Bana sormayı bırakmadı ve ben dondum kaldım. Hatırlayamıyorum.”

Gözyaşlarını tutamayan sanatçı, “MeToo hareketini ve insanların anlatarak rahatladığını anlıyorum ama ben öyle değilim. Ben bu insanla asla karşı karşıya gelmek istemiyorum. Sistem çok istismarcı ve tehlikeli” şeklinde konuştu.

Gaga, travmanın etkilerini yıllar sonra yaşadığını, paranoyayla mücadele ettiğini ve bu nedenle çok sayıda turnesini iptal ettiğini şu sözlerle anlattı:
“Kendi vücudumu hissedemiyordum. Önce tam anlamıyla acı hissettim, sonra uyuştum. Haftalarca hasta oldum. Anladım ki yaşadığım acı, o kişinin beni kustuğum ve hasta olduğum için hamile bir şekilde ailemin evinin yolundaki bir köşede bıraktığı acıyla aynıydı. Aylarca o stüdyonun içinde kilitli bir şekilde istismara uğramıştım.”

Şarkıcı, iyileşmesinin 2.5 yıl sürdüğünü ancak hâlâ tetiklenebildiğini de sözlerine ekledi.