İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, tutuklu bulunan Aykırı Haber Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir internet sayfası yöneticisi Süha Çardaklı’yı Sincan Cezaevi’nde ziyaret etti. Türkkan, ziyaretin ardından açıklama yaptı:

BÖYLE BİR GÖRÜNTÜYÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ HAK EDİYOR MU?
“Türk milletinin haber alma hakkını savunduğu için tutuklu olan, Türkiye'de sığınmacılardan kaynaklı olaylardan haberdar olmayalım diye esaret altında tutulan, haberleriyle sığınmacı işgalini Türk milletine duyurduğu için saçları kazıtılan gazeteci Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı’yı ziyaret ettim. Her ikisi de ayrı koğuşlarda kalıyorlar. Sizlere çok selamları var. Bulundukları koğuşlarda çok rahat ettiklerini, koğuş arkadaşlarının hürmet ettiklerini söylediler. Bir konuda şikayetleri var, saçımızı niye kestiler anlamadık dediler. Böyle bir uygulamaya daha önce rastlamamıştık, Adalet Bakanı Sayın Yılmaz Tunç’a sormak istiyorum: Böyle bir uygulama vardı da kimsenin sesi mi çıkmıyordu? Gazeteciler içeri girince mi başladı? 12 Eylül 1983’te cezaevinde saç kesme işi bitmişti, 12 Eylül’ü andıran bu görüntülere ülkenin tahammülü yok. Süha Çardaklı 28 kişilik koğuşta kalıyor, 45 kişi kalıyorlar. 4 kişilik odada 7 kişiler. 3 kişi yerde yatıyor. Böyle bir görüntüyü Türkiye Cumhuriyeti hak ediyor mu? Ne zulüm yaparlarsa yapsınlar hiçbir güç Türk milliyetçilerini bu istibdat kalıbına ve şekline sokamaz.


TÜRK VATANINI HİÇBİR İSTİLACIYA PEŞKEŞ ÇEKMEYECEĞİZ
Yüreği bu vatan için atan, bu vatan için endişelenen hiç ama hiç kimse onlar için endişelenmesin. Türk vatanını hiçbir istilacıya, hiçbir işgalciye peşkeş çektirmeyeceğiz. Bu istibdat düzeni eninde sonunda yıkılacak. Bundan bir asır önce nasıl ki Saray’ın adamları ve memurları Yunan işgaline göz yumdular ve yalanladılar. İzmir’in işgalini inkar ettiler. Nasıl ki o bahtı kara günlerde Hasan Tahsin’ler ve tüm vatanseverler canları pahasına sonsuz bedeller ödediler.

TÜRK EVLATLARINI YILDIRMAYA ÇALIŞIYOR
Ama sonunda muzaffer olan Türk milliyetçileri oldu. Anadolu’dan kazınan ise Yunanlılar ve içimizdeki işbirlikçileri oldu. Tarih bugünde tekerrür ediyor. Suriyeliler, Afganlılar, Pakistanlılar... Milyonlarcası aramızda. Türkiye eylemsiz bir işgal altında. Yarın ise işgal için eyleme geçecekler. İşte bu işgale karşı milletin gözünü açan haberleriyle günümüzün Hasan Tahsinleri olan Batuhan gibi, Süha gibi Türk evlatlarını yıldırmaya çalışıyorlar.

SIĞINMACILARI MİLLETİN NAMUSUNA TERCİH EDENLER TÜM BUNLARIN HESABINI VERECEK
Araplara şirin gözükmek, 400 bin dolara birkaç ev daha fazla satmak için bu milletin hakkından vazgeçenler hiç unutmasın. Sığınmacıları milletin namusuna tercih edenler elbet bir gün tüm bunların hesabını adalet önünde verecekler. Batuhan’a ve Süha’ya bu zulmü yapanların adlarını bile kimse anmayacak. Hatırlanmayacaklar bile. Sadece Türk tarihinde kara bir leke olarak kalacaklar. Saç kazıyarak vatan sevgisini silemezsiniz. Ama Türk milletini Türkiye’de azınlığa düşürmek isteyen şer uşaklarının ve sığınmacıların kökünü bu necip millet, gün gelir bu topraklardan mutlaka ve mutlaka kazıyacaktır.”