İYİ Parti Kocaeli Milletvekili ve 28.Dönem Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan Karamürsel’den dikkat çekici mesajlar verdi. Türkkan, İYİ Parti Karamürsel İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği “Karamürsel Tarih Yazacak” temalı toplantıda konuştu:
“Ben bu seçimde herkese bir tek şeyi söylüyorum. Bu seçimde siz Cumhurbaşkanı veya milletvekili seçmeyeceksiniz. Bu seçimde sandığa giderken lütfen çevrenize de eşinize de dostunuza da akrabanıza da annenize de babanıza da kardeşinize de bunu anlatın. Bir tek şey söyleyin;
20 senedir devam eden bu iktidardan sonra şu geldiğimiz noktada insanların telefonda bile konuşmaktan korktuğu, evladın annesiyle konuşurken korktuğu, ufacık bir çocuğun, sabah acaba polis beni almaya gelir mi diye korktuğu, insanların artık fukaralık değil, yokluğa mahkum olduğu, orman yangınında bile yangın söndürme uçağının gitmek için Orman Bakanı sabah Cumhurbaşkanı uyansın izin alayım diye beklediği bu rejim değişsin mi değişmesin mi, buna oy kullanacaksınız.”
“Bundan çok memnunuz, bu fukaralık bizi mest etti, daha da fukara olalım, ekmek bile yiyemeyelim, kiralık ev bulamıyoruz, çadır bile bulamayalım, çünkü çadırları zaten satıyorlar.” derseniz, Recep Tayyip Erdoğan’a bir oy basın, Ak Parti’ye de bir oy basın, ama “Hayır, ben çocuklarımın bu ülkeyi terk etmesini istemiyorum, bu çocuklar okuldan mezun olduktan sonra iş bulsunlar istiyorum, kadınlar kadın cinayetine kurban gitmesin istiyorum, benim evladım 30 yaşına geldiği halde bırak evlenmeyi iş bulamayıp benden harçlık istemesin diyorsanız, gelin kardeşim, 1 oy Kemal’e 1 oy Meral’e.
Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, İYİ Parti’yi Meclis’te iktidar yapacağız. Bunun başka da bir çıkış yolu yok.
İYİ Parti Kocaeli Milletvekili adaylarına dikkat çeken Türkkan, listede yer alan genç Milletvekili adayları Gökçe Nesli Kondu Çağlayan ve Seda Büyükkara için özellikle oy istedi:
“30 yaşına bile gelmemiş 2 tane Milletvekili adayımız var. Birisi manav, birisi muhacir. Bunlardan iyisini nereden bulacaksınız, bu kızlara oy vermezseniz Allah sizden hesap sorar haberiniz olsun.”