TBMM eski Başkanvekili ve CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç, ölümünün 6'ıncı yıl dönümünde İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Genç'i şu sözler ile andı.

Türkkan ''Hasta yatağında ziyaretimde bile, ülkeyi düşünüyor, endişelerini paylaşıyordu. Gerçek bir vatanseverdi. O zor coğrafyada, ülkesine ve milletine ihanet edenlerin karşısında hep dimdik durdu. Kamer Genç’i ölüm yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyorum'' dedi.

 

2016 yılında vefat eden CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç, 2009 yılında milletvekili olduğu dönemde hükümeti terör örgütü FETÖ ile ilgili uyarmış, Meclis'te AK Parti'li vekillerin saldırısına uğramıştı.

Beş dönem milletvekilliği yapan ve 2016 yılı ocak ayında vefat eden Kamer Genç, 10 Haziran 2009’da Meclis kürsüsünden FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ile ilgili hükümete uyarılarda bulunmuştu. Genç, "Fethullah Gülen başınıza bela olacak. Türkiye'de bunun bu sermayesi nereden geliyor? Bu rejimdeki rolü nedir? Yarın bunun en büyük zararını siz çekeceksiniz. Türkiye için çok büyük bir tehlike. Bu tehlikeyi görelim, rejim elden gidiyor" dediği işte o anlar;