MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP İl Teşkilatı’nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve partililer katılım gösterdi. AKP’yi eleştiren Türkkan, Kocaeli’nin İstanbul’un yanında kasaba haline geldiğini belirterek, “Arsızlığı bir kenara bırakarak şapkanızı alın gidin” dedi.

SİYASET MANTIKTIR

Türkkan’dan önce konuşan İl Başkanı Aydın Ünlü, “Hukuki süreci tamamladık. Belediye başkan adaylarının evraklarını seçim kuruluna teslim ettik. MHP çıkardığı aday profilleriyle ciddiyetini belli etti. Türkiye’nin yakından tanıdığı Lütfü Türkkan’ın katılımıyla bu programı tertip ettik. Siyaset bir mantıktır. MHP’nin zihniyeti tamamen vatandaşa hizmettir. Belediyeler alındığında ayı hassasiyet devam edecek. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz kendisine” şeklinde konuştu.

SEÇİMLER GÜVENİNİ KABETTİ

“30 Mart seçim sürecine az kala Meclis’te yaptığım çalışmalarla ilgili sizleri bilgilendirmek için geldim” diyen Türkkan, “Meclis’te Kocaeliile ilgili her şeyi paylaştık. Kocaeli ile ilgili çoğu şeyin hepsinden sonuç aldık. Neredeyse tamamından. Türkiye’nin içinde bulunduğu vahim durum nedeniyle Türkiye ile ilgili bazı soru önergelerimi cevaplanmak bir yana geri geldi. Kocaeli halkını HSYK konusunda uyarmak istiyorum. Hırsızlık, soygun yapan hakkında soruşturma açılamayacak. Seçimler de güvenini kaybetti böylece” dedi.

KASABAYA DÖNDÜ

Diktatörlük rejiminin olduğunu savunan Lütfü Türkkan, “Sadece belediye başkanı değil, bu kaos ortamına da oylarla çözüm bulunacak. Verdiğim soru önergeleriyle halkın sorunlarını meclise taşıyorum ve sonuç alıyorum. Kocaeli’deki sorunlar Türkiye ile paralellik göstermekte. Kocaeli’yi İstanbul’un yakınında bulunan kasaba haline getirdiler. Kocaeli’de şehir merkezi yok. Böyle bir çapsızlık, beceriksizlik Kocaeli’ye yakışmıyor” ifadelerine yer verdi.