TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, 11 Ocak Çarşamba günü İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile ilgili hazırlanan dokunulmazlığın kaldırılması fezlekesini görüşmek üzere toplanacak. Türkkan’ın geçirdiği bu süreç nedeniyle İYİ Partililer sosyal medyada tepki göstermeye başladı.

“MİLLETİMİZİN VE MECLİSİMİZİN GÜR SESİ”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Milletimizin ve Meclisimizin gür sesi Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Lütfü Türkkan daha İYİ bir Türkiye için sadece elini değil gövdesini taşın altına koyan, çalışkan, ilkeli, milletvekilliğini siyasi görevden öte büyük sorumlulukla icra eden hem Partimiz hem de tüm Kocaeli ve Türk siyaseti için yegâne bir isimdir. Unutulmaması gereken adalet ve hukukun elbet bir gün herkese lazım olacağıdır. Herkes emin olsun ki kendilerini halkın ve hakkın üstünde görenlere bile lazım olacak!”

 

“LÜTFÜ TÜRKKAN'A GÖZDAĞI VERMEYE ÇALIŞMAKLA…”

İYİ Parti eski İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz de “Adaletin gözlerini açarsanız önce sizi görür! Kocaeli ve ülke siyasetine yıllarını vermiş, ülkemizin her türlü sorununu Yüce Meclise taşımış milletvekilimiz Sn. @LutfuTurkkan' a gözdağı vermeye çalışmakla ne kendisini ne de bizi susturabilirsiniz.” ifadelerini kullandı.

''SUSTURAMAYACAKSINIZ''

İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü de ''Hırsızın,dolandırıcının,ihaleye fesatçının, devleti hortumlayanın ve hatta katilin dosyaları bekletilirken,bir provakatörün,eline tutuşturulan senaryoyla oynanan oyuna istinaden tam da seçim üzeri meclise getirilen bu dosyanın ne vicdanlarda ne de hukukta yeri yoktur. Sn.Milletvekilimiz Lütfü Türkkan susmayacak. Susturamayacaksınız'' dedi.

 

''O MECLİSİN GÜR SESİ''


İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz da “O Meclisin gür sesi. O Muhalefetin dik duruşlu abisi. O Dilovası'nın her zaman yanında olan vekili. Unutulmaması gereken adalet ve hukukun elbet bir gün herkese lazım olacağıdır. Herkes emin olsun ki kendilerini halkın ve hakkın üstünde görenlere bile lazım olacak” dedi.


“LÜTFÜ TÜRKKAN SUSMAYACAK”

İYİ Parti Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Kaan Dilmen de “Hırsızın, dolandırıcının, ihaleye fesatçının, devleti hortumlayanın ve hatta katilin dosyaları bekletilirken, bir provakatörün, eline tutuşturulan senaryoyla oynanan oyuna istinaden tam da seçim üzeri meclise getirilen bu dosyanın ne vicdanlarda ne de hukukta yeri yoktur. Sayın Milletvekilimiz Lütfü TÜRKKAN susmayacak. Susturamayacaksınız” dedi.