İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Cengiz Topel’den ticari uçuşların neden hala başlamadığını ve bu uçuşların ne zaman başlatılacağını sordu. Türkkan, aynı zamanda Ulaştırma Bakanlığı olarak Cengiz Topel için bir çalışmalarının olup olmadığını ve yürütülecekse bu çalışmanın ne olduğu sorusunu yönelterek cevap istedi.

TİCARİ UÇUŞLAR BAŞLAMADI
Türkkan’ın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sorduğu sorular şöyle; 2011 yılında hizmete açılan Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı yıllardır adeta kaderiyle baş bırakılmış, havalimanından bu yıl Haziran ayında sadece 83 uçuş yapılmıştır. Büyük çoğunluğu eğilim uçuşu ve özel uçuş olan bu sayının içinde ise 2 yurt dışı uçuş bulunmaktadır ve bu uçuşlarda 192 kişi uçuş yapmıştır. Basında çıkan haberlere göre; bu kişilerin büyük çoğunluğu Kocaeli ve çevre İllerden yakalanıp sınır dış edilmesine karar verilen göçmenlerdir. Cengiz Topel Havalimanı’nda uzun zamandır beklenen ticari uçuşlar da hala başlamamıştır,

Bu bilgiler çerçevesinde;

l-Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'nda 2011 yılından bugüne kadar yapılan sefer ve yolcu sayıları nasıldır?

2-Cengiz Topel Havalimanı'nda bugüne kadar hangi havayolu şirketleri faaliyet göstermiş, hangi tarihlerde faaliyete başlayıp hangi tarihlerde faaliyetlerini sonlandırmışlardır?

3-Bugün itibari ile Cengiz Topel Havalimanı'ndan hangi seferler gerçekleştirilmektedir?

4-Cengiz Topel Havalimanı'nda uzun zamandır beklenen ticari uçuşlar neden hala başlamamıştır, ne zaman başlatılması düşünülmektedir?

5-12 yıl önce açılmış olmasına rağmen Cengiz Topel Havalimanı neden hala beklentileri karşılayamamakta, kaderiyle baş başa bırakılmasına göz yumulmaktadır?

6-Cengiz Topel Havalimanı ile ilgili olarak bakanlık programı dahilinde yürütülecek bir çalışma bulunmakta mıdır, bu çalışmalar nelerdir?”