30 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçime artık çok az kaldı. Seçim için İl Seçim Kurulu tüm hazırlıklarını sürdürüyor. Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerde tutanakları internet ortamında görmek için İlçe Seçim Kurullarına gönderdiği tarayıcılar sayesinde anında görüntü alacak, itiraz olması halinde tutanaklara anında ulaşılabilecek.

SEÇİM TORBALARI TESLİM EDİLİYOR

Pazar günü yapılacak seçim öncesi seçim kurullarında son eğitimler de bugün ve yarın verilecek. Kartepe ve Derince’de sandık başkanları ve görevlilerine verilen eğitimlerin ardından bugün saat 14.00’te İzmit İlçe 1 nci ve 2 nci Seçim Kurullarına eğitim var. Seçim Kurulu Başkanları Mehmet Yüksel ve Nurettin Temur tarafından verilecek eğitimlere 1. Seçim Kurulundan 339 sandık başkanı, 339 sandık görevlisi, 2. Seçim Kurulundan 487 sandık başkanı ve 487 sandık görevlisi olmak üzere 1.652 kişi katılacak. Eğitimin ardından sandık başkanlarına seçim torbaları teslim edilecek.

İKİ SANDIK KONULACAK

Seçim günü her sandık başkanının önünde iki sandık bulunacak. Birinci sandıkta Mavi renkli zarflarda Büyükşehir, İlçe Belediyesi ve İlçe Belediye Meclis için kullanılan oylar atılacak. İkinci sandıkta ise Mor renkli raflar içinde sadece muhtarlıklar için oy kullanılacak. Büyükşehir’in oy pusulası beyaz, İlçe Belediye Başkanının pusulası mavi, İlçe Belediye Meclisi pusulası ise sarı renkte olacak.