MEB ücretsiz tablet başvurusu, online eğitim sürecinin uzamasıyla beraber yeniden gündeme geldi. İhtiyacı olan öğrencilere il müdürlerinin koordinesinde dağıtılacak olan ücretsiz tabletler 15 Aralık'ta dağıtım için illere ulaştırılmaya başladı. 500 bin ücretsiz tablet başvurusu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ocak ayı sonuna kadar tabletlerin dağıtılmış olacağını bildirdi. Tablet bilgisayar dağıtımı için ailelerin gelir durumu ve okul çağındaki kardeş sayısı gibi durumlar esas alınacak. Peki, MEB 500 bin ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır? İşte, MEB 500 bin ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımıyla ilgili ayrıntılar.
500 bin ücretsiz tablet dağıtımı için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan son dakika açıklama geldi. 21 Aralık tarihine kadar 200 bin tabletin daha dağıtılacağını belirten Selçuk, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Mardin, Ankara gibi illerde tabletlerin ulaştırıldığını ifade etti. MEB ücretsiz tabletle il müdürlükleri tarafından ihtiyacı olan öğrencilere veriliyor. Herhangi bir başvuruda bulunulmuyor.

MEB TABLET DAĞITIMI NE ZAMAN?

Bakan Selçuk tablet dağıtımıyla ilgili şunları ifade etti;

Şimdiye kadar çeşitli kuruluşların da desteğiyle 150 bin civarında tablet dağıtıldı. Bakanlık olarak çalışmalarımız devam ediyor. 21 Aralık tarihine kadar 200 bin tableti daha dağıtmış olacağız. Yarın da başlıyoruz. 2021 Ocak ortasına kadar 300 bin ilave tableti dağıtmış olacağız. Bu tabletlerin tamamı internet bağlantılı.
Milli Eğitim Bakanlığınca, uzaktan eğitim sürecinde internet ve cihaz ihtiyacı bulunan öğrenciler için sosyal sorumluluk kapsamındaki desteklere ilave olarak tedarik edilen 50 bin 500 tablet bilgisayar daha 15 ile sevk edildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tedarik edilen 500 bin tablet bilgisayarın sevkiyat ve dağıtım süreci devam ediyor. Bu kapsamda, tablet bilgisayarlar, kontrollerin ardından hızla sevkiyat aşamasına alınıyor ve illere ulaştırılıyor.

Bazı belediyeler de tablet kampanyası düzenlemeye başladılar. Belediyeler tarafından sağlanan tablet başvurusu için öğrenci adı soyadı, adresi bilgileri, veli bilgileri, okul sınıf bilgilerinin yazılması gerekiyor. İnternet üzerinden sağlanan başvuru formu tamamlandıktan sonra ücretsiz tablet başvuru işlemi gerçekleşiyor.

BAĞCILAR BELEDİYESİ TABLET KAMPANYASI

Koronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitim yapılamaması üzerine ön plana çıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak için harekete geçen Bağcılar Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı. Aşağıdaki link üzerinden başvuru yapabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ