Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, siyonist İsrail rejiminin Filistin’e yönelik saldırılarını sert bir dille kınadı. Yılmaz, Filistin davasının Türkiye için muhalefeti ve iktidarı birleştiren ortak bir tavır olduğunu belirterek, Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu tarihi süreçte inisiyatif alınması gerektiğini vurguladı.

SİYONİST İSRAİL REJİMİNİ TELİN EDİYORUM
Milletvekili Yılmaz, yaptığı açıklamada, yetmiş beş yıldır Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı işgal ederek yağma, şiddet ve terör metotlarıyla bölgemizde akan masum kan ve gözyaşının başmüsebbibi siyonist, işgalci İsrail rejimini telin ettiğini söyledi.

Yılmaz, “Orta Doğu’da bir Filistin sorunu yoktur, Filistinlilerin topraklarını zorbalıkla işgal eden, evlerini başlarına yıkan, milyonlarca Filistinliyi sürgün eden, milyonlarcasını duvarlarla çevrilmiş en temel insani ihtiyaçlara muhtaç açık cezaevine dönüşmüş halde Gazze’de, El-Halil’de, Batı Şeria’da, öz vatanında mahkûm halde yaşatan siyonist, işgalci bir İsrail sorunu vardır.” dedi.

 

FİLİSTİN HALKININ MEŞRU DİRENİŞİNE KİMSE GÖLGE DÜŞÜRMEMELİ
Yılmaz, bugün Gazze’nin acımasızca bombalandığını belirterek, “Filistinlileri bu savaşın sebebi olarak görmek hakikati perdelemektir. Siyonist İsrail rejimi bölgedeki tüm şiddetin baş ve tek sorumlusudur. Filistin halkının meşru direnişine kimse gölge düşürmeye kalkmamalıdır.” ifadelerini kullandı. Yılmaz, terör devleti İsrail’deki muhalif siyasilerin durumun vahametini şu şekilde ifade ettiklerini aktardı:

“Yerleşimcilerin Hükûmetin himayesinde işgal altındaki topraklarda çılgına döndüğü, Mescid-i Aksa’ya saygısızlık ettiği ve Huwara’da yeni bir pogrom gerçekleştirdiği şoke edici bir hafta geçirdik. Sonunda çok ciddi bir gerilimle uyandık. Hükûmetin ilk günden bu yana körüklediği bu savaş tüm bölgeyi tehlikeye atıyor. İsrail’deki faşist Hükûmetin işgali sürdürme amacıyla işlediği suçlar durdurulması gereken bölgesel bir savaşa yol açacak.”

FİLİSTİN DAVASI TÜRKİYE İÇİN ORTAK BİR TAVIR
Yılmaz, Filistin davasının, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın muhafazasının Türkiye için muhalefeti ve iktidarı birleştiren ortak bir tavır ortaya koyabildiğimiz, geleceğimizi yakından ilgilendiren önemli bir mesele olduğunu vurguladı.


“Filistin’de Müslüman kardeşlerimize, inanç ve değerlerimize, kutsal emanetlerimize karşı yapılan bilinçli yok etme girişimleri topyekûn bir savaşa dönüşmek üzeredir, tam bir soykırım planlanmıştır. ABD ve Batı ülkeleri bu planlı soykırıma tam destek veriyorlar. Terör devleti İsrail Gazze’yi bombalamaya devam ediyor, ‘ateşkes’, ‘ara buluculuk’ sözlerine dâhi tahammül edemiyorlar, Avrupa Birliği yardımlarını kesiyor. Ne yapacaklar, Batı’nın bu kanlı iştahını ne dindirecek, 2 milyon Gazzelinin kanı yetecek mi, gaz odaları mı kuracaklar Filistin’de?” diye sordu.

TÜRKİYE BÖLGEDE BARIŞ İÇİN HAREKETE GEÇEBİLECEK TEK ÜLKE
Yılmaz, zamanın kalbimizle, dillimizle ve ellerimizle Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik durma zamanı, destek olma zamanı olduğunu belirterek, “Bölgemizde istikrarsızlık ve kaosun devam etmesini, bölmek ve sömürebilmek için stratejik bir amaç olarak belirlemiş olanların bu kanlı planlarını bozabilecek tek güç Türkiye’dir.

Savaş naralarıyla, topu, tüfeği, uçak gemileri ve Armageddon hayalleriyle bölgeye üşüşen ABD ve batılı ülkelere karşı savaş değil, barış için İslam ülkelerini ve bu büyük kaostan etkilenecek bölge ülkelerini harekete geçirebilecek tek ülke de Türkiye’dir.” dedi.

Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu tarihi süreçte inisiyatif alınması gerektiğini ifade ederek, “Bakın, bu coğrafyada ilk günkü bombalamanın fotoğrafı, El-Emin Muhammed Cami, mimarisi Kubbetüs Sahra’nın aynısı. İslam dünyasına bir mesaj veriliyor. İslam dünyasına Müslümanlar olarak kalbimizin yarısı Mescid-i Haram, yarısı Mescid-i Aksa’dır. Kudüs hareminamusumuzdur. Mescid-i Aksa’ya yönelik bu yok etme girişimi kıyametin habercisidir. Özümüzü, inancımızı, birliğimizi, caydırıcı tüm gücümüzü ortaya koyarak bu kıyımı engelleyemezsek İslam devletleri ve halkları için bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Tarih boyunca tüm benliğimizle mazlumların yanında olduk, inşallah olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.