Gebze’de düzenlenen bir basın toplantısında konuşan AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, yeniden aday gösterilmeyişiyle ilgili, “Üzüntümüz veya kırgınlığımız yok” dedi

 
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Gebze’de gerçekleşeceğini duyurdu, program hakkında bilgi verdi. Eskihisar Sakızağacı’nda organize edilen programa; AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Toplantıda ilk olarak ilçe başkanı Hasan Soba bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.
 
ÜZÜLMEDİM, KIRILMADIM
Milletvekili Mehmet Ali Okur ise “2011 yılının haziran ayında partimiz aday gösterdi. 4 yıl Kocaeli’ye hizmet etme fırsatı bulduk. Bizde bu milletin hizmetkarıyız. Fotoğrafın büyüğü ülkenin başarısıdır. AKP çatısı altında 14 yıl boyunca farklı hizmetlerde bulundum. Son 4 yıl vekil olarak hizmet ettim. Önümüzdeki süreçte birbirinden değerli adaylar ortaya çıktı. Bölgemizden de Cemalettin Kaflı yerimize aday gösterildi. Üzüntümüz veya kırgınlığım yok. Adaylarla çalışmamıza başladık. 7 Haziran’da başarıyla halkımızın karşısına çıkacağız” dedi.
 
PROJELERİ ANLATTI
Okur şöyle devam etti; “Fatih Devlet Hastanesi sıkıntısı vardı. 2011 yılında söz verdik, inşaatı devam ediyor. 1996 yılında faaliyete giren adliye binasının yerine 80 bin metrekarelik yeni adliye binası yapılıyor. Gebze’ye teknik üniversitesi kuracağız dedik. Gebze Teknik Üniversitesi’ni kurduk. Bilişim Vadisi’nin sözünü yerine getirdik. Yeni okullar yaptık. SGK binası için yepyeni bir bina inşa ettik. Anibal projesi başlayacak. İhalesi yapıldı. Anibal projesi konusundaki eleştiriler haklıydı. GOSB kavşağı projesi devam ediyor. Beylikbağı semt polikliniği inşaatını da Gebze Belediyesi yapacak.”
 
BİZİM EKSİKLİĞİMİZ
Son olarak konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker de şunları kaydetti; “4 yıl boyunca birlikte güzel işlere imza attık. Gebze’yi marka bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. 2004 yılında büyükşehir olduktan sonra büyük işler yaptık. Kocaeli’nin en büyük bütçeye sahip olan bir ilçesi olduk. Kültürel etkinliklerle salonlar doluyor. Marka olmak bir süreç meselesi. Bu kente maalesef gelen turist sayısı az. Buraya insanlar gelmiyorsa bu bizim eksikliğimiz. G20 zirvesi yaptık. Gönül isterdi ki bütün sanayiciler oradaki seminerleri katılsaydı.
 
İLK DEFA İLÇEDE
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin konferansları ve ardından Gebze’nin tanıtımı var. Burada bisiklet turu olacak. Okullar için boya yardımı yapacağız. Bu toplantı ilk defa bir ilçede olacak. Uyuşturucuyla mücadele noktasında burada sunumlar yapılacak. Gençlerimiz uyuşturucuya karşı bir artışı var. Yapılan olumsuz haberleri bir değerlendirme olarak görüyoruz.”