İstanbul'da yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmalarına verilecek desteklerle ilgili yeni bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, yeni yapılarda hak sahiplerine konut için; 700 bin TL’ye kadar hibe, 700 bin TL’ye kadar kredi, bir iş yeri için; 350 bin TL’ye kadar hibe, 350 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek.


Ayrıca hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin TL’ye ve diğer her bir iş yeri için de 700 bin TL’ye kadar kredi verilebilecek. İnşaat yapımında verilecek hibe desteği haricinde tahliye için ise maliklere, kiracılara ve sınırlı ayni hak sahiplerine bir kereye mahsus karşılıksız 100 bin TL tahliye desteği verilecek.

İstanbul ile aynı deprem riskini taşıyan Kocaeli için de aynı imkânların sağlanması gerektiğini söyleyen Yeniden Refah partisi Kocaeli Milletvekili Mehmet Aşıla, Mecliste yaptığı konuşmada; Kentsel Dönüşüm için Çevre Bakanlığının İstanbul özelinde açıkladığı toplamda 1.500.000 DESTEĞİN 700.000’i hibe 100.000 taşınma ve kira yardımı ve kalan 700.000’i düşük faizli uzun vade kredi finansman desteği neden İstanbul ile aynı deprem risklerini taşımasına rağmen Kocaeli ilimizi kapsamamaktadır. Ayrıca İstanbul’da yarısı bizden kampanyası ile 300.000 adet bağımsız bölüm konutun dönüşümü hedeflenir iken biz de Kocaeli olarak toplam 100.000’e yakın acil dönüşüm bekleyen konutumuz ve bunların yüzde onunu yani 30 binini yarısı bizden kampanyasına dahil ederek İstanbul’a sağlanan DESTEĞİN onda biri kadar Kocaeli ilimize sağlanmasını istiyoruz. İstanbul’a uygulanan modelin Kocaeli’mize de uygulanmasının da takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.