Bir zamanlar etnik kimliği manavların ağırlıklı olduğu Dilovası'nda, sanayinin getirdiği göç ile gelenler beraberlerinde, yaşadıkları coğrafyanın kültür ve geleneklerini getirmesiyle kozmopolit bir yapıya kavuştu. Bu göç ile Dilovası'nda Doğu Anadolu, Karadeniz, Marmara, Güney Anadolu gibi tüm bölgelerimizden insanlar geniş bir mozaik oluşturdu. Göç ile beraber çok karışık bir nüfusa kısa sürede sahip olan Dilovası'nda Anadolu kültürleri hakim olmaya başladı.

Kocaeli'nde insani bağlarının en güçlü olan ilçesi Dilovası'nda, Mart 2024'de gerçekleşecek olan seçimlere sayılı günler kala siyaset arenası hareketlendi. Yerel seçimlerin en heyecanlı ve çekişmeli geçtiği Dilovası'nda birçok aday adayı belediye başkanı olmak için ilk adımını attı.

Seçimlere kısa bir süre kala belediye başkan aday adaylarının seçim heyecanına ortak oluyoruz. 41havadis.com gazetesi, 31 Mart 2024'de yapılacak yerel seçimlerde Dilovası’nda aday adayı ve aday olacak tüm siyasetçilere yönelik merak edilen soruları sorduk.

AK Parti Dilovası Belediye Başkan aday adayı Mehmet Ramazan Aydemir, 41havadis.com'un yönelttiği sorulara cevap verdi.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1970 Ağrı doğumluyum. 1979 yılından beri Dilovası'nda ikamet ediyorum. Lise mezunuyum ve açık öğretimde üniversitesinde öğrenim devam ediyor. İnşaat ve ithalat ihracatı alanında faaliyet gösteren firmalarımızda yönetim kurulu başkanıyım. Türkiye tüm dernekler federasyonu İran İslam Cumhuriyeti temsilciliği yanı sıra çeşitli STK'larda görev yapmaktayım. 

Şayet belediye başkan adayı olup seçilirseniz, her açıdan şeffaf ve hesap vermeye hazır mısınız?

(Örneğin bu dönem yasaklanan meclis toplantıların canlı yayınlanmaması sizin döneminizde de yasak olacak mı?)

Başkan seçilmem halinde, kurumda köklü değişiklikler yapacağız. Şeffaf hesap verebilir bir belediyecilik yapacağız ve kesinlikle meclis toplantılarımız halkımıza açık belediyeye ait sosyal medya hesapları ile canlı olarak yayınlanacaktır.

Siyasetçilerin vaadine Dilovası halkı inanmıyor.. Yıllardır Dilovası’nda siyaset yapanların söylemleri aynı ve bu genellikle vaatlerle sınırlı kalıyor. Dilovası halkı size neden güvenmeli?

Dilovası'na yapılan hizmetleri eksik buluyorum. Hayatımın %90'ı Dilovası'nda geçmesiyle beraber Dilovası'nın kurucu ailelerden olmamız dolayısıyla halkımız beni ve ailemizi iyi tanır. Bugüne kadar siyaset vitrinlerine hiç çıkmadım. Ancak değerlerim, duruşum ve kişiliğim ile ilkelerimden asla taviz vermeyen bir insan olarak halkımıza bu güveni verebileceğimden eminim.

Ciddi sosyo-kültürel bağları olmasına rağmen, en fazla göç veren Dilovası’nı daha cazip ve yaşanılabilir hale nasıl getirebilirsiniz? Ne gibi projeler bulunmaktadır?

Önemli bir konuya temas ettiniz. Bu soru için ayrıca teşekkür ediyorum. İlçemizin bu ve buna benzer çok önemli sorunları olmasından dolayı bizleri derinden etkilediği için bu göreve talip oldum.

Devrim niteliğinde projemizin, taslakları hazır. Seçilmemiz halinde meydanlarda ve kitapçıklar halinde halkımız ile paylaşacağız.
Hep şikayetçi olup uzaktan eleştirmek yerine, bu makus talihi değiştirmek için Allah bizlere gökten melek göndermeyecek.

Biz inisiyatif alıp elimizi taşın alına koymak durumundayız ve sağlam bir irade ile adil bir idarecilik yapmak için bu yola çıktım.

Değerlerim ve ilkelerimi her türlü menfaat ve makamların üzerinde tuttuğumu ve bunun için hiç bir bedelden kaçınmadığımı yaşamım boyunca ortaya koydum.

Dilovası halkının ve tüm mazlumların hamisi ve hizmetkarı olup halkımızın haklarını, onur ve şerefini her türlü makam ve menfaatin üzerinde tutacağıma olan inancımın tek referans ve dayanağımdır.

Aday olursam, hep birlikte yep yeni bir gelecek inşa edeceğiz. Şayet takdir olunan vuku bulursa, içinde bulduğumuz bugünkü siyaset ve yönetim anlayışı ile birlikte, mevcut yaşam koşulları devrim niteliğinde olumlu icraatlar ile geleceğimiz olan çocuklarımıza yaşanabilir bir kent ile onurlu ve ilkeli bir siyasi duruşu geleceğimize miras bırakacağız..