MHP’de Aydın Ünlü ve ekibi ilçe başkanlığı ile il başkanlığı seçimlerinde mevcut yapı ile seçime gideceklerini ve kendilerinin onaylamadığı hiç kimsenin aday olamayacağını bazen açık bazen de üstü kapalı şekilde hem partililere hem de kamuoyuna açıkladılar.

Adı MHP’de il başkan adayları arasında geçen ve bu süre içinde hep genel merkezin, Devlet Bahçeli’nin yanında yer alan Ruhi Çavdar, Aydın Ünlü ve ekibinin genel merkezden gönderilen bilgilendirmelerin farklı yorumlanıp farklı uygulandığını dile getirdi.

İşte MHP eski il başkanı Ruhi Çavdar’ın Aydın Ünlü ve ekibine yaptığı kongre uyarısı:

GERÇEKLER KATLEDİLMEMELİ.

MHP Kocaeli teşkilatları,15 Ağustos'ta kongreler sürecine giriyor. Öncelikle var olan ve aday olmayı düşünen arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.

Genel merkezimiz, bu süreci başlatan bir genelge göndererek kongreler süreci ile uyulması gereken hususlar hakkında görevde bulunan arkadaşlarımızla birlikte tüm parti mensuplarımızın bilgilendirilmesi sağlanmıştır.



Gönderilen bu genelge sonrasında teşkilatlarımız görevlerini yerine getirerek kongre takvimlerini belirlemiş ayrıca kongrelerde ilçe yönetimleri için tercihte bulunacakları ilçe delegelerini de tespit etmişlerdir.

Delege tespitleri ile ilgili farklı değerlendirmeler yapılıyor olsa bile buraya kadar bir sorun olmadığını düşünüyorum.

Sorunlar, kongre süreci ile ilgili hassasiyet gösterilmesi gereken konular ile ilgili genel merkezimiz tarafından gönderilen uyarı yazısıyla başladı.

Uyarı metninde il teşkilatlarına sorumluluk yüklenmiş, birden fazla adaylı geçmesi muhtemel ilçelerde adayların bir araya getirilerek mümkünse adaylardan birinin adaylıktan var geçerek veya üçüncü bir alternatif bulunmasıyla bir tek listeyle güçlendirilmiş yapı oluşturulmaya çalışması arzu edilmiştir.

Üzülerek duyuyorum ki Kocaeli İl başkanlığı bu sorumluluğu yerine getirmeyerek ‘ Ben var olan yapı ile devam edeceğim, yeni aday olan arkadaşlar aday olamazlar, olurlarsa her türlü olumsuz gelişmelerin olabileceği hatta delege olmalarında mahsur görmemelerine rağmen adaylar hakkında geçici ihraç talepleri, ilçe seçim kurulu üyelerine sunularak aday olmalarına engel olunacağı’ konuşuluyor.



Anlamakta zorlanıyor partili arkadaşlarım birkaç ilçede gerçekleşmesi muhtemel çok adaylı kongreden, sorumluluklarını yerine getirmeyen Kocaeli İl başkanımızın, delegeleri kendileri hazırlamış olmalarına rağmen çekincesi ne olabilir.

Ülkücü hukuku içinde sorunsuz ve tek listelerle gerçekleştirilmesini arzu ettiğimiz kongreler sürecinde umarım söylentiler gerçek dışı olur ve il başkanımız bu süreci genel merkezimizin beklentileri doğrultusunda yönetmeyi başarabilir.

MHP mensuplarının gözü kulağı kongreler sürecinde üzerinizde olacaktır.

Pandemi kurallarına uyarak, sızmalara imkan vermeden mümkünse tek, değilse çok listelerin olduğu başarılı geçecek kongre süreci temennisiyle.......