Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü’nün yaklaşık bir, bir buçuk yıl önce bir otelin ruhsatını çıkarttırabileceğini söyleyerek Bahadır Bostancı isimli vatandaştan 30 bin lira para aldığı, ancak ruhsat işini halledemediği halde şahsa parasını geri ödemediği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

MHP İl Sekreteri İzzet Erdem’in yer aldığı videonun 10 Aralık 2019 tarihinde sosyal medyaya sızlaması ile birlikte, Kocaeli kamuoyu bu iddia ile çalkalanmıştı.

Videoda adı geçen MHP İl Yöneticisi Havva Köse’de hakkında çıkan ve videoyu çıkan şahsın ifadelerinde geçen: “Konuyu önce İzzet Erdem’e anlattım ve o da bana bu işin çok basit olduğunu rahatlıkla çözebileceklerini söyledi. Beni kendi işlerini yürüttüğü avukata yönlendirdi ve ben de AV. HAVVA KÖSE ile ofisinde görüşmeye gittim. Kendisi bu işi çözeriz fakat 50 bin TL gibi bir paraya mal olur dedi.” sözlerine cevap verdi.

Havva Köse: “ MHP’ye zarar vermek isteyen birileri tarafından kurgulanmış bazı kısımları montaj. Yasal yoldan hakkımızı arayacağız. Burada şahıs meselesi yok parti meselesi var. Partimin zarar görmesine izin vermem. Komplo yapmak istiyorlar” dedi.