Suriyeli mültecilerle ilgili hükümetin gerekli önlemleri alması konusunda önemli uyarılarda bulunan Kanko, Kocaeli Dilovası İlçesinde gerçekleşen olayın toplumdaki büyük patlamaların habercisi olduğunu vurguladı.

Kanko konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede; “Tam 12 yıl önce 2011 yılında Ülkemizin gelen ve birçok ilimize dağılmış olan Suriyeli mültecilerin büyük bir bölümü belli başlı illerde yoğunlaşmış durumda.

Son 12 yıla bakıldığında ülkemizde doğan Suriyeli çocuk sayısı ortalama 1 milyon 100 bin dolayında.

Sokaklarda başıboş gruplar halinde gezen ve eğitim hayatından uzak olan bu çocuklar kahvelerde, yollarda, çeteleşmiş, gruplaşmış bir şekilde toplumu tehdit eder bir noktaya gelmiş durumda.

Sosyokültürel kopukluklar dahil birçok açıdan ulusal güvenliğimizi tehdit eder noktaya ulaşan Suriyelilerin bulunduğu illerde; dilencilik, hırsızlık, uyuşturucu ve asayiş olaylarındaki artış toplumda büyük kaygılara ve kutuplaşmalara neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.


Kanko Uyardı; “Vatandaşlarımızın İsyan Ettiği Bu Yanlış Göçmen Politikalarından Bir An Önce Dönülmelidir!”

Dilovası’ndaki sığınmacılarla ilgili vatandaşın protestolarını TBMM Genel kurulunda gündeme getiren Kanko yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Kocaeli Dilovası ilçemizde Suriyeli sığınmacıların bir yurttaşımızın evini basması sonucu sokağa çıkan vatandaşlarımız "Ülkede mülteci istemiyoruz." diye protestolara başladı. Dilovası'nda yaşanan infial ülkemizin uzun zamandır içinde bulunduğu yanlış göç politikalarının bir ürünüdür. Ülkemize kontrolsüz bir şekilde gelen milyonlarca Iraklı, İranlı, Afgan ve Suriyeli göçmen derinleşen toplumsal kutuplaşmalara neden olmaktadır. Sosyokültürel kopukluklar dâhil birçok açıdan ulusal güvenliğimizi tehdit eder noktaya ulaşan göçmenlerin bulunduğu illerde taciz, hırsızlık ve asayiş olaylarındaki artış toplumda büyük kaygılara ve çatışmalara neden olmaktadır. AKP hükûmetlerinin ülkede yarattığı göçmen sorunu görmezden gelinerek veya sümen altı yapılarak çözülemez. Maalesef, kendi vatandaşlarımız kendi ülkesinde yabancı durumuna düşürülmüş durumda. Vatandaşlarımızın isyan ettiği bu yanlış göçmen politikalarından bir an önce dönülmelidir” ifadelerini kullandı.