İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bakanlığının bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda, emniyet mensuplarının özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren bir kanun çalışmasının yapıldığını ifade ederek yaş sınırının da arttırılacağını açıkladı.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu’nun İçişleri Bakanlığı’nın bütçesi üzerine yönelttiği soruda, konuyu gündeme getirdi.

Kocaeli eski emniyet müdürü olan Tipioğlu, Bakan Yerlikaya’ya emniyet teşkilatındaki soruna ilişkin şu soruyu yöneltti:

“55 yaşında emekli olan polislerimizin gerek gününüzün şartları gerekse yaşam süresinin uzaması sebebiyle diğer kamu görevlileri gibi emeklilik yaş hadlerinin 60 yaşına, benzer şekilde birinci sınıf emniyet müdürlerinin de 65 yaşına çıkarılması hususunda bir çalışmanız var mı?”

Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin detaylı bir çalışma yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde Torba Kanun Teklifi olarak TBMM gündemine geleceğini belirterek “Emniyet müdürlerimizin emeklilik yaşlarının yeniden yani daha yukarıya çekilmesiyle ilgili bir sorusu oldu. Evet, Sayın milletvekilim, bunla ilgili bir torba yasada bir teklifimiz olacak, çalışmalarımız bu yönde devam ediyor. Bizim de Teşkilat olarak, Emniyet Genel Müdürlüğü olarak müdürlerimizi, merkezde ve taşrada çalışan müdürlerimiz ve diğer personellerimizin emeklilik yaşlarını daha yukarıya almak hedefimiz.”