Dilovası'nın kuruluşundan bu yana en büyük sorunlarından biri şüphesiz hastane sorunuydu.

Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman'ın, Dilovası Belediye Başkanı olduğu dönemde başlattığı girişimler sonucu büyük gayretleri ile ilk adımı 12 Mart 2014'da atılarak faaliyete geçen Dilovası Devlet Hastanesi büyüyor.

Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biri olan Dilovası'nın, nüfusu 51 bin olmasıyla beraber geçtiğimiz günlerde hastanenin statüsü değişerek doktor sayısı ve yeni polikliniklere kavuşması için büyük adımlar atılmış ve 25 yatak kapasiteli Dilovası Devlet Hastanesi, kapasite artışı ile 50 yataklı olması sağlanmıştı.

Gazetemiz 41havadis.com'un edindiği bilgilere göre; Dilovası Devlet Hastanesini ilçeye kazandıran milletvekili Cemil Yaman, tepeden tırnağa büyük emekleri olan Dilovası Devlet Hastanenin statüsünün değişmesi sonrası yeni hizmet binalarının yapılması içinde harekete geçmiş.

Milletvekili Cemil Yaman'ın Dilovası Devlet Hastanesini büyütme çabalarına karşı, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ne yapıyor? sorusunu akıllara getirdi..

MİLLETVEKİLİ YAMAN HASTANEYİ BÜYÜTÜYOR, BAŞKAN ŞAYİR SANAYİYİ!

Sanayinin yarattığı çevre kirliliği ile sık sık gündeme gelen Dilovası’nda sanayi kuruluşlarının arasında kalan, Dilovası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün de içerisinde bulunduğu ilçede nadir kalan yeşil alanlardan Şehit İlimdar Atasoy Parkını, Polisan'a teslim eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir  imzaladığı belgede en çok dikkat çeken satır ''Bölgede yeşil alan kaybına neden olmadığından kurumumuzca uygun görülmüş ve itiraz edilmeyecektir'' ifadelerinin yer vermesiydi..

Başkan Şayir, itiraz dahi etmeyeceğini belirttiği ve onayladığı belge ile Dilovası'nda son kalan yeşil alanlarda böylece sanayinin eline teslim etmiş oldu..