Milli İttifak Milletvekili adayları Güllüoğlu’nda kahvaltı programı düzenledi. BBP Programa BBP İl Başkanı Nihat Yıldız ve Milli İttifak adayları Serhat Duyar, Remzi Kaya, Metin Tunca, Reyhan Şengün, İbrahim Bıyıklı ve Fatih Polat katılım gösterdi. Milli ittifak adaylarının kendilerini tanıtmasının ardından konuşan SP Kocaeli Milletvekili adayı Serhat Duyar TBMM’de bulunan tüm siyasi partilere koca bir sıfır verdiklerini dile getirerek, “Saadet Partisinin Kocaeli’nin en yüksek oyu alacağına inanıyoruz” dedi.

 

BAYRAKLARI İNDİRMEDİLER

Programın açılış konuşmasını yapan BBP İl Başkanı Nihat Yıldız, iktidar partisinin Türkiye genelinde olduğunu gibi Kocaeli genelinde de ciddi siyasi nezaketsizlik örneği ortaya koyduğunu belirterek, “Özellikle vatandaşların rahatsız olmaması adına seçim bayraklarının asılmaması kararı alındı. Ama bu karar maalesef iktidar partisi tarafından dikkate alınmadı ve günlerce iktidar partisinin bayraklarını sokaklarda gördük. Bunun adı siyasi nezaketsizliktir” dedi.

 

İKTİDARIMIZ İLE AYDINLACAK

BBP İl Başkanı Nihat Yıldız’ın ardından SP Kocaeli Milletvekili adayları selamlama konuşması yaptı. İlk selamlama konuşmasını gerçekleştiren SP Kocaeli Milletvekili adayı Fatih Polat, “AK Parti ampulü ile kararan ülke Milli İttifak’ın iktidarı ile aydınlanacak” dedi. Polat’ın ardından konuşan SP Kadın Milletvekili adayı Reyhan Şengün ise çarpıcı bir iddia ortaya atarak diğer partilerin kadın kolları üyelerinin SP rozeti takarak evlere gittiğini ve vatandaşlara SP’ye oy vermemeleri konusunda konuştuklarını söyledi.

 

ÖNCE BAYRAMI ÖĞRENİN

Remzi Kaya ise, iktidarın siyasetin kirlettiğini belirterek, “Kirlettikleri bu ülkeyi bu kirden kurtaracak tek parti SP’dir. Biz sadece seçim ittifakı yapan partiler değiliz. Bizim davamız hak davasıdır 13 yıl boyunca ‘Kürt Sorunu vardır’ diyenler bugün ‘Kürt sorunu yoktur’ diyorlar. Diğer taraftan CHP hala ‘Ramazan Bayramı’na ‘Şeker Bayram’ı diyor. Önce bayramın ne olduğunu bilin ardından kutlayın. Biz tüm herkesi SP çatısı altında temiz ahlaklı ve dürüst siyaset yapmaya davet ediyoruz” dedi.

 

SANDIĞA SAHİP ÇIKIN

Diğer bir Milli ittifak adayı İbrahim Bıyıklı, yerel basın mensuplarına teşekkür ederek, ” Seçim süreci boyunca Bizim 11 Milletvekili adayımız sahalardaydı. Biz hem Erbakan’ın hem de Yazıcıoğlu’nun yolundan giden bir davanın neferlerdir. Bizim 11. adayımız dahi her gün canla başla çalışmıştı. Kocaeli’nde bile HDP’ye izin verilmiş ama SP’ye izin verilmemiştir. SP kadroları hiçbir parti ile işbirliği içinde değiliz. 8 Haziran’da SP’nin başarısı görülecektir. Allah’ını seven sandıklara sahip çıksın” ifadelerini kullandı.

 

SIFIR VERİYORUZ

Milli İttifak Kocaeli Milletvekili adayı Serhat Duyar konuşmasının başında TBMM’de bulunan partileri sert bir dille eleştirerek, “Meclis’te oldukları halde milletin yararına hiçbir şey yapmayan bu meclise koca bir sıfır veriyoruz. Bu seçimlerde kimler vardı? Ak Parti, CHP, MHP mecliste idi. Hatta PKK bile mecliste idi. Peki ne yatılar? Hiçbir şey yapamadılar. Bu meclise Muhsin Yazıcıoğlu’nun Erbakan hocamızın ruhu lazım” dedi.

 

TAHAMÜLÜMÜZ YOK

SP’nin meclise girmemesi durumda ülkedeki yolsuzluk ve yoksulluğun artacağını dile getiren Duyar, ” Eğer SP bu meclise girmezse yolsuzluk, yoksulluk ve kanlı bölünme süreci devam edecek. Bizim bir 4 yıl daha boşa geçirmeye tahammülümüz yok. 4 yıl daha mecliste sadece kavga izlemeye tahammülümüz yok. Biz iktidara geldiğimiz de bu ülkede haksızlılığı, yolsuzluğu gidereceğiz. Öncelikle Yazıcıoğlu’nun vefatının arkasındaki sır perdesini kaldıracağız” diye konuştu

 

YENİ TREND MİLLİ GÖRÜŞ

Bu seçimin yeni trendinin Milli Görüş olduğuna vurgu yapan Duyar, şuan AK Parti’liler ‘Biz de Milli Görüş’çüyüz dediklerini belirterek, “Onlar Milli Görüşçü falan değil. Milli Görüş’ün tek adresi Saadet Partisidir. Milli Görüşçüyüm diyen bu adres gelir. Seçime yakın başka bir partide olup da ben milli görüşçüyüm diyenler Erbakan hocanın deyimi ile palyaço’dur “dedi.

 

MASALI BIRAKSIN

7 Haziran seçimlerinde bir taban kayması meydana geleceğini ve her 3 AK Partili’den 1’i ve her 4 MHP’liden 1’inin Saadet Partisi’ne oy vereceğini ileri süren Duyar, “Biz 7 Haziran seçimlerinde Kocaeli’nde kazanacağımıza inanıyoruz. Saadet Partisi olarak bizler en az 3 milletvekili çıkaracağız. Ak Parti 4 milletvekili, CHP 3 Milletvekili, MHP 1 Milletvekili çıkaracak” dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’a da eleştiren Duyar,”Sayın Fikri Işık artık masal anlatmayı bıraksın. 7 Haziran seçimlerinde Bakan olmak bile ona hayal olacak” dedi.

 

BASINININ OYLARINI DA İSTEDİ

Programın sonunda basın mensuplarına teşekkür eden SP Kocaeli Milletvekili Adayı Serhat Duyar 7 Haziran seçimlerine sayılı günler kaldığını hatırlatarak, ” Seçimlere son bir kaç gün kaldı. Bu noktada her kesimin oylarını  bekliyoruz. Ayrıca siz değerli basın mensuplarının da desteklerini ve oylarınızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.