Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaklaşan yerel seçimler öncesinde il ve ilçe kongreleri devam ediyor. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de kongre süreci üzerinden eski partisini eleştirmişti.

ERDOĞAN’I BEN GÖNDERECEĞİM
İnce sosyal medya hesabından, Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı çıkması beklenen adaylar hakkında “Kemal Kılıçdaroğlu'na rakip olma cesareti gösteremeyen değişimciler, Tayyip Erdoğan'ı değiştiremez. Erdoğan'ı ben göndereceğim!” eleştirilerinde bulunmuştu.

CHP’YE DÖNER MİSİNİZ?
İnce son olarak katıldığı bir televizyon programında da “Tüzüğün değiştiği ve üyelerin karar süreçlerinde etkili olduğu bir CHP senaryosu sizin için "CHP'ye dönüş senaryosu" olabilir mi?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

SİYASETİ CHP İÇİNDEKİ ÇEKİŞMELERE HAPSEMEDEYİZ
"Ülkenin siyasetini CHP içindeki çekişmelere hapsedersek bir yere varamayız. 'Ülkemiz için ne yapmalı?' sorusunun cevabını iyi niyetli herkesle aramaya çalışacağız.


FEDAKARLIK İÇİN TEREDDÜT ETMEM
'Ülkede ne olursa benim için en iyisi olur?'un cevabını değil 'Ülke için neyin en iyi olduğu?'nun cevabını arayacağız. Bu arayışın sonunda siyasetten çekilmem gerektiğini görürsem çekilirim ya da aklınıza gelen herhangi başka bir fedakârlık için tereddüt etmem."

NEDEN OLMASIN?
“CHP’de bahsettiğiniz türde bir değişim olursa dönebilirsiniz yani…. “ sorusuna ise İnce şöyle devam etti: Neden olmasın? O zaman orası Memleket Partisi'ne benzer zaten. Ben niye ayrılayım oradan?”

DÖNÜŞÜM OLURSA
CHP’de gerçek bir dönüşüm olursa CHP, Memleket Partisi olmuş olur. Genel Başkanı üyeler seçiyor, cumhurbaşkanı adayını üyeler seçiyor. Partide demokrasi var. Niye gelmesinler? O zaman gerek yok ki yeni bir parti kurmaya." dedi.