AK Parti İzmit İlçe Danışma Toplantısı bugün Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda konuşan İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Muharrem Tutuş şunları söyledi:

“Bugün İzmit Belediyesinde AK Parti’nin meclis üyesi olarak bize verilen görevi layığı ile yerine getirmeye çalışıyoruz. Şunu üzülerek ifade etmeliyim ki 4 yıla yakın zamandır her türlü yalan ve iftira ile bu muhalefet görevini yerine getiremediklerimi belirmek istiyorum.

“BORÇ 450 MİLYON OLDU”
4 yıla yakın zamandır, birçok gazetede sizin borcunuzu ödemekten belimiz büküldü başlığını görüyoruz. 2020 Ocak’ta 210 milyon olan borç, 2021 Ocak’ta, 310 milyon, ocak 22 bu borç 322 milyon bugün ise 450 milyon oldu ama borç ödemekten de beli büküldü. Türkiye’nin her yerinde hükûmet kendisinde olmayan belediyelerin ödeneklerini kesiyor diye propaganda yapıyorlar.


“ARAÇSIZ BIRAKTILAR DEDİKLERİNDE FOTOĞRAFLARI GARAJDA ÇEKTİK”
Bu söylediklerinin tamamı İzmit Belediyesine 2018’de 87 milyon 2019’da 95, 2021’de 110 milyon 2022’de 440 milyon ve kendilerinin hazırlamış oldukları tahmini bütçesine hükümetten bekledikleri para tam 750 milyon Türk lirası. Yine bizi araçsız bıraktılar dediklerinde bu fotoğrafları garajda çektik. Ve dedik ki araçlar burada bu araçları siyasi propaganda yapmak için milleti cezalandırıyorsunuz dedik. Yarın firma gelip alaca dediler. Bu aracalar şu an hepsi İzmit belediyesinde.

“SORUMLULUK BÜYÜKŞEHİRDE YAZMIŞLAR”
İzmit Belediyesinin ihbar hattında vatandaş bakım yapmadığını yollar yüzünden aracım mahsur kaldı yazmış. İzmit Belediyesinden verilen cevap” bahsi geçen konu ile ilgili sorumluluk Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde” yazmışlar. Büyükşehir kendilerine oradan İzmit belediyesinin sorumluluğu olduğunu söylüyorlar. Bunun üzerine vatandaş sizin sorumluluğunuzda deyince kabul ediyorlar. Teleferik yapmak için onay alamadıklarını söylüyorlar.

“O BİR KİŞİ İNSAN DEĞİL Mİ DEDİLER”
İzmit Belediyesi aronya hizmeti veriyor dediler. Biz dedik ki güzel hizmeti bir de yerinde görelim dedik. Kaç kişiye verdiler diye sorduk belediye 5 kişi dediler yolda 3’e çıktık bahçeye tarlaya gittiğimizde 1’e düştü. Koskoca İzmit Belediyesi 1 kişiye hizmet vermiş ve biz her gün bu haberlere maruz kalmışız. Sorduğumuzda da o 1 kişi insan değil mi dediler. Böyle bir zihniyetle baş etmeye çalışıyoruz.”