TBMM Genel Kurulu’nda Vergi ve Ekonomi Paketine ilişkin yasa teklifi AK Parti, CHP, MHP ve İyi Parti'nin oyları ile kabul edildi.

Buna göre, muhtarlara net asgari ücret tutarında ödenek verilecek.

Muhtar kimdir ve görevi nedir?

Köylerde veya mahallelerde yürütme görevini üstlenen kişilere muhtar adı verilmektedir. Muhtar olan kişi sorumlu olduğu bölgede görev yapmaktadır. Muhtarlar halk tarafından seçildiği için köy veya mahalle sakinleri adına çalışmalar yapmaktadır. Görevini layıkıyla yapan muhtarlar her seçimden başarı ile çıkmaktadırlar

Muhtar Azası maaş alır mı?

Muhtar azaları maaş almaz

Mahalle muhtarlarının görevleri nelerdir?

Seçimlerde sandık kuruluna yardımcı olmak, Askerlik çizelgelerini çıkarmak, Seçmen kağıtları çıkarmak, Yeşil kart çıkarma belgesi hazırlamak, Fakirlik belgesi hazırlamak, Mahallede yaşayanların ikametgah kayıtlarını tutmak ve güncellemek. Nüfus işlemlerini halletmek.

Muhtar Azaları kaç tane olur? 

Mahalle muhtar ve ihtiyar heyeti, bir muhtar ile dört azadan teşekkül eder. Heyetin dört yedek azası vardır.

Muhtar görevini yapmıyorsa ne yapilir?

İl merkezine bağlı köylerde vali, ilçelere bağlı köylerde kaymakamlar, muhtarın köy işlerini ve kanunlarla verilen diğer görevlerini yapmadığını görürlerse muhtara yazılı ihtarda bulunurlar. Buna rağmen iş görmiyen muhtar, yetkili idare kurulu kararıyla görevinden uzaklaştırılır.

Muhtar ihtiyar heyeti nedir?

Köy ihtiyar heyeti – Köylerde muhtarın başkanlığında çalışan ve bazı görevleri yapmakla yükümlü olan kişilerden oluşan topluluk.

Sabıka kaydı olan muhtar olabilir mi?

Sabıka Kaydı Olan Birisi Muhtar Olabilir mi? Hayır sabıka kaydı olan bir kişi olamaz. Bazı tür suçları işleyenlerin seçilme hakkı yoktur.

Muhtar kaç dönem muhtarlık yapabilir?

Muhtar, köy veya mahalle halkı tarafından seçilir. Muhtar seçiminde siyasi partiler aday gösteremezler. Türkiye'de muhtarların görev süresi 5 yıldır. Muhtar köy tüzel kişiliğini temsil eder.

Muhtar emekli olabilir mi?

SSk kapsamında çalışanlar prim yaş ve yıl dolunca , işte çalışmayıp sadece muhtarlıkla ilgilenenler muhtarlıkları son bulsada istekleriyle Bağ-Kur ödemeye devam ederler ve nihayetinde prim günü ve yaşı dolunca emekli olurlar.