Gebze'nin il olma serüveni özellikle MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıkladığı yüzüncü yılda 100 il projesinden sonra daha da artmaya başlayan “Gebze il olsun” seslerine bazı siyasilerinde katılmasıyla büyüdü.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde büyük merak, heyecan var ama Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze’nin il olmasını istemiyor.

“Gebze il olsun” diyenlerin sayısıda her geçen gün artmasına karşılık Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz Özgür Kocaeli gazetesine yaptığı açıklamada Gebze’nin il olmasını istemediğini bildirdi.

Gebze Sultanorhan Mahallesi muhtarı Hüseyin Ayar, 1994 yılında rahmetli Gebze Belediye Başkanı Ahmet Pembegüllü’nün Gebze Belediye Başkanlığı’nı almasının ardından Gebze’nin il olması için ilk mücadelesini örnek göstererek Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz'e tepki gösterdi.

Muhtar Ayar '' İstemez tabi. Neden istesin ki, o zaman Kocaeli'nin krallığı biter. Kocaeli E5 üstü merkezde 5 adet üst geçit var. Biz Anibal kavşağına bir tane yaptiramadik. Üvey evlat olmuşuz. Bu durum da başkanımızın hoşuna gidiyor herhalde. Rahmetli Pembegüllü yıllar önce 82 plakayı takıp çalışma yapmıştı. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. Allah Gebze'mize layık olanı versin inşallah. Bizim çalışmalarımız bu yönde önce millet önce vatan'' ifadelerinde bulundu