AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Tahir Büyükakın ismi 7 Ocak Pazar günü ilan edilmişti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın adaylığının kesinleşmesinin ardından gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi.

Ancak AK Parti Genel Merkezin 31 Mart seçimleri için adayı açıklama sürecini beklemeden AK Parti teşkilatı ile bir araya gelen Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, kendisini aday ilan etti.

AK Parti Darıca Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığının ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle başkanlarına yönelik düzenlemiş olduğu istişare toplantısında Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, 31 Mart 2024’de gerçekleşecek olan yerel seçimler için hazırladığı slayt gösterisinde kendisinin adaylığını açıkladığı görüldü..

Yerel seçimlere sayılı günler kala milyonluk arsa satışı ile gündeme gelen Ak Partili Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık'ın, AK Parti Genel Merkezin açıklamasını beklemeden ismini aday olarak açıklaması AK Parti kulislerinde, teşkilata algı operasyonu mu çekiyor? sorusu ile yorumlandı..