Türkiye ekonomisine yön veren önemli sanayi kuruluşlarını barındıran 9 Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 8 Küçük Sanayi Sitesi, 4 Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Bilişim Vadisi, Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ), 91 Ar-Ge Merkezi, 12 Tasarım Merkezi ile sanayi, teknoloji ve bilimin buluştuğu Gebze'nin il olması için harekete geçen Darıca Belediyesi CHP Grubunun çalışmasına darbeyi Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık vurdu.

Konu hakkında sosyal medya hesabında açıklamada bulunan Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, ''Gebze’nin il olması için kamuoyu oluşturmaya çalışan bizlere en büyük darbeyi Darıca Belediye Başkanı vurdu. İyi niyetimizi görmeyerek siyaset yaptı'' sözleriyle tepki gösterdi.

Sarıtoprak ''Gebze’nin il olması için kamuoyu oluşturmaya çalışan bizlere en büyük darbeyi Darıca Belediye Başkanı vurdu. İyi niyetimizi görmeyerek siyaset yaptı. Vatandaşlarımızın bilgisine sunarız!

Darıca Belediyesi Ağustos Ayı olağan meclis toplantısında Gebze’nin il olması ile ilgili bir komisyon kurulmasını talep ederek öneride bulunduk.

Önerimizde:
“Batı yakasında bulunan; Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerimizin yaklaşık nüfusu 1 milyon olan ve aynı zamanda sanayin başkenti olan bölgemizdeki, Gebze ilçemizin il olması için Darıca Belediyesi meclis öncülüğünde ilçemizde bulunan Sivil Toplum Kuruluşları, tüm siyasi partiler ile birlikte kamuoyu oluşturulması için komisyon kurularak çalışmasını istiyoruz. Belediye meclisimiz tarafından gündeme alınıp, oylanmasını talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
Önerimizi Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık gündeme almadı. Gebze’nin il olması için kamuoyu oluşturmaya çalışan bizlere en büyük darbeyi Darıca Belediye Başkanı vurdu. İyi niyetimizi görmeyerek siyaset yaptı. Vatandaşlarımızın bilgisine sunarız!'' dedi.