Gebze Ticaret Odası Başkanlık görevinden istifa ederek CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı olan Nail Çiler bugün Gebze’de bölge basınıyla iftar programıyla bir araya geldi. Gerçekleşen programın salonunda CHP'nin tek bir bayrağının olmaması ise dikkatleri üzerine çektiği iftar programı konuşmasında Nail Çiler,  şunları söyledi:

“Mustafa Kemal Atatürk ‘basın milletin müşterek sesidir’ der. İş hayatımda olsun, oda hayatımda olsun ben basından hep destek gördüm. Bütün basın mensubu arkadaşlarıma özel bir teşekkürü borç biliyorum. Gebze Ticaret Odası’nda birlikte görev yaptığım bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Gözüm arkada değil. Odayı çok güvenilir arkadaşlara teslim ettik. Gebze Ticaret Odası takip eden değil, takip edilen oda oldu.

“BELKİ HİÇBİRİMİZ ALAATİN ABİ OLAMAYIZ. ANCAK…”
Bu mübarek günde burada siyaset yapmayacağım. Hepimiz yıllardır siyasetle iç içeyiz. Bu bölgenin, Kocaeli’nin bir milletvekili vardı. Alaattin abimiz vardı. 404 projesi ile bölgemize imza atmıştı. Belki hiçbirimiz bir Alaattin abi olamayız. Ancak çabalayacağız. Bölgemiz ve kentimiz için çabalayacağız.

“BANA HEP SİYASETE GİR DEDİNİZ”
Bana hep siyasete gir dediniz. Benim bulunduğum kurum tarafsız olmamı gerektiriyordu. Ancak bugün ülkenin büyük bir mücadeleye ihtiyacı var. Cüzdanını değil ülkesini düşünen kimselere ihtiyacı var. Bu sebeple ben öne çıktım. Bölgemiz seçmen yoğunluğuna sahip. Ben bütün siyasi partilerden Gebze bölgesindeki adaylara seçilebilir sıralarda yer vermesini istiyorum. Biz Ankara’da bir ekip olacağız. Bölgemiz için çalışacağız” dedi.

“İNSANLAR UMUTTEPE’YE GİDİYOR”

Nail Çiler açıklamasında Darıca Farabi Eğitim Hastanesini kast ederek “bizim bölgemizdeki eğitim ve araştırma hastanesi hala faal değil. İnsanlar Umuttepe’ye gidiyor. İlk işimiz bu hastanenin işlevsel bir hale gelmesi olacak. Ardından üretime önem vereceğiz. Tüketim toplumu değil, üretim toplumu olacağız” dedi.

“GEBZE’Yİ VİTRİNE ÇIKARMAK İÇİN ANKARA’YA GİDİYORUM”

Çiler “6 Şubat’ta bu ülke çok büyük bir felaketle karşı karşıya geldi. Mecliste torba yasada imar affı vardı. Bilinçli kentler inşa etmemiz gerekiyor. Bugün afet yaşanan o bölge Türkiye’nin tahıl deposu. O bölgeyi bir an önce ayağa kaldırmamız lazım. Yoksa ülke olarak çok büyük sorunlar yaşayacağız. Arkadaşlar biz büyükşehir statüsünde bir il olmak istiyoruz. Arkadaşlar var mısınız? Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır. Biz eseri olanlardan olacağız. Gebze’ye geldiğimden beri ne istediysem başardım. Hünkar Çayırı halkın malıdır dedik. Hünkarın kemikleri sızlardı, bu alanı halkımıza kazandırmak için mücadele ettik. Askeri kışla gitti dediler. Askeri Kışla bugün ne oldu? Millet Bahçesi oldu. Kötü mü oldu arkadaşlar? Ben kendimi vitrine çıkarmak için gitmiyorum, Gebze’yi vitrine çıkarmak için Ankara’ya gidiyorum arkadaşlarım.

“HİÇ KİMSE GEBZE’NİN İL OLMASINA KARŞI DEĞİL!”

Hiç kimse Gebze’nin il olmasına karşı değil arkadaşlar. Devlet Bahçeli ne dedi? Cumhuriyet’in 100. yılında 100 il yapılacak dediler. Bunu onlar yapmadı, biz yapalım arkadaşlar. Ben farklı bir milletvekili olacağım. Bunu herkese ispatlayacağım arkadaşlar. Ben insanlara aş, iş yaratmak için geliyorum. İnsanlara istihdam yaratmak için geliyorum arkadaşlar. Evet, politika Ankara’dan yönetilir ancak sanayi Gebze’de yönetilir. Ben dün ne isem bugün de oyum. Söz veriyorum, değişmeyeceğim.

“BEN BİREYSEL İŞLERLE UĞRAŞMAM”
Ben batı yakasının temsilcisi olmak istiyorum arkadaşlar. Var mısınız? Ben bireysel işlerle uğraşmam arkadaşlar. Bir il emniyet müdürünün atamasıyla uğraşmayacağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklayacağım. Sizden ricam, birine haksızlık edersem, birinin hakkını yersem ne olur bunlar yazarsın. Benden hesap sorulsun. Ben CHP’nin adayı da olsam bütün siyasi görüşleri kucaklayacağım. Elbette sizlere partimi de anlatacağım, genel başkanımızı da anlatacağım. Nail Çiler tek başına bir hiçtir arkadaşlar. Bunu iyi bilmeniz lazım.

“GEBZE’YE NAİL ÇİLER’DEN İYİ HİZMET EDECEK OLAN VAR MI?”

Size desem ki Çayırova’daki İplikçi Deresi’ne deniz gelse nasıl olur? Bu ne konuşuyor dersiniz. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir arkadaşlar. 5 duyu organı yok, 6. duyu organı var. Cep telefonumuz. Bakın bugün bir kilo et 200 lirayı aşmış durumda. Bizim partimiz bayraktır, bizim partimiz bayraktır. Ben sizlerden farklı değilim. Benden iyi hizmet edecek varsa Gebze’ye onu da desteklerim. Şimdi soruyorum sizlere; Gebze’ye Nail Çiler’den iyi hizmet edecek olan var mı?”