Dilovası Mimar Sinan Mahallesi’nde iddiaya göre karşılıklı apartmanlarda yaşayan vatandaşlarla sığınmacılar arasında bir süredir devam eden gerginlik, evcil bir köpeğin Suriyeliler tarafından zehirlendiği iddiası üzerine daha da alevlendi. Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlar arasında çıkan gerginlik sokağa taştı. Öfkeli kalabalık, sloganlar eşliğinde kent merkezine ilerlerken polis gruba müdahale etti.

Yaşanan gerginliğin ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü sığınmacıların deport edilmek üzere İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildiğini “Olaya karıştığı tespit edilen şahıslar yakalanmıştır. Haklarında adli işlem yapılan şüpheli şahıslar, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne deport edilmek üzere gönderilmiştir, ayrıca evcil hayvanın ölüm sebebinin tespiti amacıyla alınan numune ilgili kuruma gönderilmiştir” şeklinde açıkladı.


Meydana gelen olaylardan sonra CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, sosyal medya hesabından bir video paylaşarak ''Dilovası ilçemizde dün gece yaşanan görüntüler göçmen sorununun geldiği son noktayı gösteriyor. Bir vatandaşımızın evi basıldı, sokaklar karıştı. Görmezden gelerek bu sorunun çözemezsiniz. Vatandaşlarımız rahat uyku uyuyamıyor!''