CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uzun yıllardır partisinin oylarını yükseltemediği Gebze için çözümü Gebze Tücaret Odası Başkanı Nail Çiler hareketiyle bölgede siyaseti hareketlendirdi.

Nail Çiler'in CHP'den aday adayı olmasıyla gözler AK Partiye’ye çevrildi.

İktidar partisinin Gebze bölgesindeki  tek milletvekili olan Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın adaylığının 2023 seçimlerinde de kesin olarak görülmesiyle beraber yanına işinsanları arasında AK Parti il eski Yöneticisi olan İdris Demir ismi siyaset kulislerinde öne çıkmaya başladı.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu üzerinde etkili ve hatırı sayılır kanaat önderlerinden olan İdris Demir, AK Parti teşkilatlarında en çok konuşulan isimlerden. 92-94 yılları arasında Refah Partisi İstanbul yönetimlerinde görev almış ve Yeniden Refah Partili seçmenler ile Kars, Ardahan ve Iğdır'lı seçmenler üzerinden büyük etkisi olduğu biliniyor.

Gazetemiz 41havadis.com'un AK Parti kulislerinde edindiği bilgilere; CHP’den aday adayı olan Nail Çiler'e karşılık AK Parti’nin Gebze bölgesinde en az 3 isimin listede yer verilmesi gerektiği düşünülüyor.