Nail Çiler'in mesajında şu sözlere yer verildi.

" Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının, egemenliğimizin ilanının 101. Yılına ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na bir kez daha ulaşmanın onurunu ve sevincini hep birlikte yaşıyoruz.

 

Büyük Millet Meclisinin açılışı ile; 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen ve 23 Nisan 1929 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk çocuklarına armağan ettiği ; 1979 yılında ilk olarak 6 ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşınarak, dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke olduğumuz; sevgi, barış, dostluk, kardeşlik gibi bir çok değere açılan kapı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza güveninin en güzel göstergesidir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, zorluklar içerisinde büyük bir mücadele ile mucizeler yaratan kahramanlarımızı örnek alarak; kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.

 

Ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sebebiyle bu yıl da sokaklarımızı çocuklarımızın heyecanıyla dolduramayacak olsak da, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olarak tarihe geçen bu özel günün coşkusunu evlerimizde de olsa hissedeceğimize inanıyoruz.

 

Cadde, sokak ve parklarımızın çocuklarımızın gülüşleriyle yankılanacağı; okul koridorlarımızın, sınıflarımızın çocuklarımızla yine cıvıl cıvıl olacağı günlere en kısa zamanda kavuşabilmek ümidiyle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor, çocuklarımıza bu bayramı hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve minnetle anıyorum."