Hükümet-Cemaat savaşı tüm şiddetiyle devam ederken yıllar önce Saadet Partisi Lideri eski Başbakan Necmettin Erbakan tüm bu yaşananlar için uyarıda bulunmuş. Erbakan’ın öğrencisi Başbakan Erdoğan’a yaptığı bu uyarıyı Hürriyet yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında yer verdi. Erdoğan’a "dünkü çocuk" diye seslenen Erbakan şöyle söylemiş:
 
İşte o yazı:
 
 "Akli melakilerini yitirmiş bu Siyonist goygoycu tekneciler, vakti gelince İsrail’in desteğini kaybedince Cemaat tarafında bitirilmiş gösterilecek, kendi kendilerini yiyecekler.Bu da umum-i tedrishaneler(!) yüzünden (yeni adıyla dershaneler!) vuku bulacak. Be hey dünkü çocuk!"
 
Prof. Dr. Necmettin Erbakan (M.Özdoğan Günlükleri, s.314,2004)
 
Bülent Arınç Hocamız Haklıymış
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Şimdi karşılaştığımız bazı olaylara bakarak görüyorum ki Necmettin Erbakan hocamız çok haklıymış, çok doğru düşüncelere sahipmiş. Demek ki o çizgiyi muhafaza ederek dünyaya, Türkiye'mize bakış açımızı tekrar gözden geçirmekte, bunları tekrar güçlendirmekte fayda var. Her zaman, her geçen an hocamızın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha ortaya koyuyor." dedi.