2019 seçimlerinde Dilovası Saadet Partisi Meclis Üyesi adayı Nevzat Akagündüz sosyal medya hesabında açıklama yaptı. Açıklamasında son günlerde Dilovası siyasetinde yaşanan gelişmeler üzerine ''oy veren vatandaşlarımızın haklarını, haklı taleplerini savunabileceğim bir alan kalmamıştır, bu saatten sonra bulunduğumuz konumda olmakta anlamsızlaşmıştır'' açıklamalarda bulanarak sözleriyle istifa ettiğini açıkladı.

İşte Akagündüz'ün o açıklaması;

Değerli dostlarım, hemşerilerim, yol arkadaşlarım çok değerli Dilovalılar;
Sizlerinde takdir edeceği üzere “insan prensipleri üzerine yaşar” 2019 seçimlerinde yıllardır olduğu gibi inandığım, yol arkadaşlığı yaptığım Ercan Dalkılıçla beraber seçim çalışmalarına başladım ve çok başarılı bir süreci tamamladık. Halkımız çok az bir farkla bizleri muhalefet yapma konumuna yerleştirdi. Değerli hemşerilerimizin kararı başımız gözümüz üstüne dedik. Sizlerinde bileceği üzere muhalefet 1. Sıra yedek Meclis üyesi olarak seçildim. Yaklaşık üç yıllık süre içerisinde seçmenlerimizin verdiği oyların sorumluluğunu taşıyarak “bir Meclis üyesinin sorumluluk ve ağırlığını” taşıyarak hayatıma devam ettim. Bunu yaparken bizlere oy veren seçmenlerimizin bize verdiği sorumluluğu hiç unutmadım ve bunun bilinciyle yaşadım.
Sizlerinde malumu halkımızın bize verdiği muhalefet etme sorumluluğu bir grup insanın sorumluluğuna bırakıldı. Yaklaşık 2 yıldır muhalefet olarak mecliste bazı arkadaşlarımızın özel durumlarından ötürü eksik temsil ediliyoruz. Bu arkadaşlarımızın “haksız yere” muhalefet etme yetkisi gasp edilmiştir bu noktada arkadaşımıza “amasız,fakatsız,lakinsiz” destek verdik hala da veriyoruz. Arkadaşlarımızın haklılığının sonuna kadar yanındayız. Bununla beraber bu hak arama sürecinde halkımızın verdiği “muhalefet etme” yetkisininde hakkıyla yerine getirilemediğini gördüm. Bunun için bir kaç hamle yapmış olsamda kendi yol arkadaşlarım tarafından asılsız iddialarla şahsıma temeli olmayan iddalarda bulunuldu, beni en çok yaralayan kısmıda burası oldu. Allah’a şükürler olsun hesabını veremeyeceğim hiçbirşey yapmadım. Alnım açık başım dik.


Değerli dostlarım, Arkadaşlarımızın haklı mazeretleri olsada bu mazeretlerin halkımızın bizlere verdiği yetkiyi kullanmamıza engel olduğunu gördüm. Bu durum artık halkımızın haklarının korunması değilde, kişisel aklanma ve blok mücadelesi haline dönüştü. Oysa ben muhalif sandalyelerinden eksilmenin yaptığımız mücadeleyide zayıflattığını düşünerek partimden ve önde gelen isimlerden “bu mücadeleyi eksik bırakmayalım” talebimi ilettim. Fakat geldiğim noktada bu talebin kişisel hırs ve ihtiras olarak algılandığını gördüm ve kendi yol arkadaşlarım tarafından bu ithamlara maruz kaldım.
Değerli dostlarım, değerli Dilovalılar son tahlilde bize verilen oyların karşılığını verememenin üzüntüsünü yaşıyorum bu durum beni maşerî bir muhasebeye götürdü ve bu muhasebe sonunda oy veren vatandaşlarımızın haklarını, haklı taleplerini savunabileceğim bir alan kalmamıştır, bu saatten sonra bulunduğumuz konumda olmakta anlamsızlaşmıştır. Bu yüzden partimden ve yedek 1. Sıra Meclis üyeliğinden istifa ediyorum.

Bu süreçte seçimlerde kol kola, ele ele, gönül gönüle, sokak sokak, ev ev seçim çalışması yürüttüğüm yol arkadaşlarıma ve bizlere oylarıyla destek veren çok kıymetli Dilovalı hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Son söz olarak “düşmanın attığı ok değilde dostlarımız sandığımız insanların attığı güller kırdı bizi”