AKP’nin 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan Nihat Ergün 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim için ise henüz net bir karar vermiş değil

 
 
AKP’de 3 dönem üst üste milletvekilliği yapan bunun yanında da partinin en üst organlarında görev alan eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, 7 Haziran seçimlerinde ‘3 dönem kuralı’ nedeniyle aday olamamıştı. Şimdi yeni bir erken seçim var ve 3 dönemliklere adaylık yolu açılıyor. İlimizde şu günlerde en çok merak edilen ise partinin önemli isimlerinden olan Ergün’ün aday olup olmayacağı.
 
ADAY LİSTESİ DEĞİŞEBİLİR
Konuyla ilgili konuşan Nihat Ergün, “Aslında siyaseti noktalamayı düşünüyor ve kendime ona göre bir yaşam hazırlıyordum. Fakat gelinen olağanüstü durumda eğer bana ihtiyaç olursa bundan da kaçmam mümkün değil. Ben siyasetçi olarak gelebileceğim her noktaya geldim. Ama ülke için görev başka bir şey” dedi. Ergün, erken seçimde başta kendi partisi olan AKP dahil bütün partilerin listelerinde değişiklik olabileceğini, bunun da çok doğal olduğunu söyledi.
 
DAVUTOĞLU KALIR!
Ergün, partisinin 7 Haziran seçimlerinden sonra çok kapsamlı araştırma yaptığını, aday belirlemedeki küçük yanlışların ortaya çıktığını, bu nedenle listelerde küçük oynamalar yapılacağını tahmin ettiğini ifade etti. AKP’nin 12 Eylül’deki büyük kongresinde genel başkanlık konusunda bir değişikliğin mümkün olmadığını savunan Ergün, “Ahmet Davutoğlu zor bir dönemde göreve geldi. Bu görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Başta Yalçın Akdoğan olmak üzere Davutoğlu’nun yerine başka ismin dile getirilmesi tamamen spekülasyondur” dedi.