Karar TV’nin canlı yayınına katılan DEVA Partisi Teşkilat Başkanı Nihat Ergün,31 Mart seçimlerinde Kocaeli’de AK Parti’ye oy verdiğini belirterek, aday belirleme usullerinin ve bazı adayların doğru olmadığını ve birçok açıdan oy vermeye değer hiçbir şey olmadığını söyledi
Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı ve DEVA Partisi Teşkilat İşleri Başkanı Nihat Ergün bugün Karar TV’de Elif Çakır, Ahmet Taşgetiren ve Yıldıray Oğur’un canlı yayınına katıldı. Yayında 31 Mart Yerel seçimlerine de değinen Ergün şu sözleri kaydetti: “5 yıl içerisinde herkesin değerlendirdiği konular farklı olabilir. Ben her şeye rağmen Kocaeli’de Büyükşehir’de, ilçe seçiminde, meclis üyeliğinde adaylar arkadaşlarım olduğu için AK Parti’ye oy verdim. Bizim mahallenin çocukları bile bile yanlış yapmazlar diye düşündüm.

OY VERMEYE DEĞER HİÇBİR ŞEY YOKTU

Diğer partilerin adaylarını tanımıyordum. Buna rağmen aday belirleme usulleri doğru değildi, bir kısmının adaylıkları da doğru değildi. Hiç adaylık başvurusu olmayanlar aday yapıldı. 31 Mart seçiminde söylemleri çok kötüydü, yöntemleri çok kötüydü. Birçok açıdan baktığımızda oy vermeye değer hiçbir şey yoktu. Buna rağmen mahalli düşündüm.

SÖYLEMLER KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİ

Kendi arkadaşlarımız iyi hizmet yapacaklarını, bilerek yanlış yapmayacaklarını düşünerek oy verdim. Ama 31 Mart seçimindeki söylemler, usuller hele İstanbul’daki, hele Ankara’daki söylemler kabul edilebilir şeyler değildi. Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan başvurular kabul edilebilir bir şey değildi.”