Çayırova'da Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) bulunan Novares fabrikasında işçiler ek zam istiyor.

Ek zam taleplerinin karşılanmaması nedeniyle vardiya değişimlerinde eylemlere başlayan Novares işçileri fabrika içerisinde "Krizin yükü patronlara", "İşveren şaşırma sabrımızı taşırma" ve "İşçiler açken patronlara huzur yok" sloganları attı.

"BU ANLAYIŞI KABUL ETMİYORUZ"
Petrol-İş Gebze Şubesinde örgütlü işçiler adına konuşan işyeri baş temsilcisi Sinan Karataş, "Ülkemizde her geçen gün temel tüketim ürünleri başta olmak üzere her şeye yüzde yüzleri geçen oranlarda zamlar geldi. Öyle ki maaşlar aşırı derecede baskılandı, alım gücümüz düştükçe düştü, 3 ay önceki yaşantımızı yaşayamaz olduk. Novares işçileri olarak çalıştığımız, ürettiğimiz, kazandırdığımız işyerinden asgari ücretle maaşımız arasındaki farkın kapandığını, 2023 temmuz ayı asgari ücret artış oranı kadar kaybımızın giderilmesini, yani yüzde 34 iyileştirme yapılmasını talep ettik. Bir çok işyeri bu gibi talepleri olumlu karşılayıp asgari ücret artış oranında zamlar yaparken Novares yönetimi kendince bilinen sermaye bahanelerine sığınarak bunu reddetti. Petrol-İş üyesi, Novares işçileri olarak bize dayatılan, yaşam koşullarımızı görmezden, duymazdan gelen bu anlayışı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Mücadele edeceğiz" dedi. (EVRENSEL)