CHP Darıca İlçe binasında bugün gerçekleşen kongreye CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Belek, CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Aydın, CHP Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkan Türkan Kılıç ve delegeler ile kadın üyeler katıldı. Kongrede ilk olarak divan seçimi yapıldı. Divan başkanı Sabriye Şahin, Birgül Belek ve Günay Köse seçildi. Divan seçiminden sonra saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.
 
EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ
Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra ilk konuşmayı yapan CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Serap Aydın bir konuşma yaparak, “Bizden önceki kadı kolları başkanı ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri anıyoruz. Onların bize bıraktığı emaneti sonuna kadar sahip çıkacağız. Bizler mücadeleci kadınların torunlarıyız. Türk kadının seçime ve seçilme hakkı birçok Avrupa ülkesinden daha önce hak sahibi olduk. Bugün ise git gide faşist bir iktidar tarafından kadın haklarını yok sayılıyor. Ülke genelinde kadınlar hemen hemen her gün fiziksel şiddete maruz kalıyor.
 
181 BİN ÇOCUK GELİN
Kadına yönelik şiddet oranını her geçen gün artıyor. Ülkemizde 181 bin çocuk gelin bulunmaktadır. Kadına karşı şiddetin ve kadının sosyal alandaki eşitsizliğin ortadan kaldırılması için partimiz yasa değişikliği vermiştir. Okuma-yazma bilmeyen her 5 kişiden 4’ü kadın. Çalışma hayatındaki kadınların birçoğu ise istihdam dışı kayıt altında olduklarını görüyoruz. Kadınların ucuz emek olarak çalıştırıldığını görülüyor. Böyle bir ülke gelişemez. Kadın haklarının gelişmesi sade kadınların değil bu ülkede yaşayan herkesin yaşam seviyesini yükseltecektir.
 
FAALİYET RAPORU OKUNDU
Seçilecek olan yeni ilçe kadın kolları başkanı ve yönetimine başarılar diliyorum. Kadın kolları başkanına ve yönetimine her konuda gereken desteği vereceğiz. Yönetimde olduğumuzda yaptığımız en büyük iş bir arşiv oluşturmaktı. Bu sayede yönetime gelecek olan yönetimimiz neyi nasıl yapacağını bilmiş olacak.” dedi. Serap Aydın’ın konuşmasından sonra Rahime Memiş, ilçe kadın kollarının faaliyet raporunu okudu.
 
KADINLARA ÇOK İŞ DÜŞÜYOR
Faaliyet raporundan sonra CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet bir konuşma yaparak, “Darıca ilçesi ile çok verimli ve güzel çalışmalar yaptık. Hiçbir şey tek başına olmaz. Her şey ekiple olur. Sadece seçim dönemlerinde değil. Burada olan tüm arkadaşlarımı her zaman burada görmek istiyorum. Kadına yönelik şiddet ve cinayetler son 13 yılda ciddi oranda arttı. Kadın kolları sadece seçim dönemlerinde değil. Kadın kolları daha da aktif olması gerekiyor. Büyük kurultaydan sonra tüzük kurultayı olacak. Bu noktada da kadın kollarına çok iş düşüyor. Kadınların sosyal ve siyasal anlamda diğer kadınlara öncü olmalıyız.
 
GEREKEN DESTEĞİ VERECEĞİM
Adaletli bir dünyanın oluşması için sizlerin gücüne ihtiyacımız var. Kadın cinayetlerinin meşrulaştıran bir zihniyet var. Kadınların eğitim sorunu da var. Sadece haber yaptıkları için tutuklanan gazeteciler var. Tüm bunlara çözüm hayatın her alanına kadın elinin değmesi gerekiyor. Bu anlamda kadınlar olarak bizlerin çok çalışması gerekir. Yeni ilçe kadın kolları başkanı ve yönetimine başarılar diliyorum. Her zaman sizlere gereken desteği vereceğiz” diye konuştu.
 
FİKİRLERİMİZ ALINMIYOR
CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, “Bu partide bir cinsiyet kotası var. Cinsiyet kotası yönetimler belirlenirken yönetimlerde yüzde 30 pay verilir. Kadınlar olarak bizler bir noktada birleşmemiz gerekir. Kentin nabzını bizler tutuyoruz. Ancak akıl alma mekanizmasında bizlerin fikirleri alınmıyor. Ben mazbata almak istiyorum. Türkiye ortaçağ karanlığa sürükleniyor. Türkiye’yi yöneten hükümetin en büyük düşmanı kadın. 2019 seçimleri ya onların 20123 hedeflerine götürecek bir hükümet ile CHP’nin yarışı olacaktır. 4 yıl boyunca bizlere ciddi görev düşüyor” dedi.
 
YENİ ÜYE İSTİYORUM
Hülya Yolcubal’ın ardından CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk konuşma yaptı. Törk, “Kongremiz hayırlı olsun. Eski yönetime emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kadar ile aktif çalışırsak Darıca’da seçimi kazanırız. Sizlerin bize vereceği katkı ilçe yönetiminden daha fazladır. İlçe binasındaki bir odayı kadın kollarına tahsis edeceğiz. İlçe başkanı olarak bize düşen ne varsa yapacağız. Darıca’mız için partimiz için projelerimiz var. Partimiz çok iyi bir yola girdi. Her birinizden en az beş yeni üye istiyorum.” diye konuştu. Kongrede son olarak ise Nurcan Çağlar bir konuşma yaptı. Nurcan Çağlar, “Bana verilen bu görevi en şekilde yerine getirmek için çalışacağım. Benden önce görev yapan Serap Aydın’a ve yönetime teşekkür ediyorum” dedi.
 
YENİ YÖNETİM LİSTESİ
Yapılan konuşmaların ardından kongrenin açık oylama ile yapılması yönünde karar verildi. Yapılan açık oylamada Nurcan Çağlar kongreye katılanların verdiği oylarla CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanına Nurcan Çağlar seçildi. Nurcan Çağlar’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; Yönetim kurulu asil üyeler: Emine Nilgün Kara, Emine Kurt, Yeşim Erol, Sema Berk, Nihal Pakkan, Hatice Kapan Töre, Telli Kırçiçek, Atife Kaya. Yedek yönetim kurulu üyeleri: Gülşen Altun, Nurcan Bozkurt, Nurcan Ulgac, Sünbül Sarsmaz, Anşa Güngör, Türkan Başol, Gülfiye Gök, Fatma Yıldız.
 
İl delegeleri: Sevime Bahadır Satı Bozkurt, Lelizar Güzeloğlu, Fahriye Arda, Serap Aydın, Rahime Memiş, Serpil Kaya, Aysel Uysal Zöhre Çakmak, Aysel İşboğa, Seher Erdem, Gülsüm Karabacak, Nurcan Bozkurt, Güleser Kubaş, Gülçehre Bilgin, Günay Köse, Sedacan Polat, Özlem Özbudak, Nurcan Çağlar Sema Berk, Menşure Erdoğdu, Yeşim Erol, Rukiye Yıldırım ve Zeycan Kaya.