Doğu Afrika ülkesi Kenya, Ocak ayından itibaren dünyanın bütün ülkelerinden gelecek ziyaretçilere kapılarını açma kararı aldı.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, hükümetinin dijital bir platform geliştirdiğini söylerken, bütün ziyaretçilerrin Kenya'ya gelmeden önce elektronik seyahat izin belgesi alabileceğini söyledi. Ruto, bu sayede vizeye başvurulmayacağını dile getirdi.

Ruto, daha önce de Afrika kıtası içerisinde vizesiz seyahati desteklemişti. Ekim ayında Kongo Cumhuriyeti'nde katıldığı bir etkinlikte konuşan Ruto, 2023 sonundan itibaren Kenya'ya diğer Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçilerden vize istenmeyeceğini dile getirmişti.

Hint Okyanusu'na kıyısı olan ve aynı zamanda safari turlarıyla da ünlenen Kenya'da turizm önemli bir gelir kapısı olarak biliniyor.

Kaynak: SÖZCÜ

 

Kenya neyi ile ünlüdür?

Kenya'nın çayı ve kahvesi dünyaca ünlüdür. Mutfakta süt ve şekerle kaynatılan çay chai en popüler içeceklerindendir. Kenya'nın ulusal diğer içeceği ise yerel biralar ve sodaların dışında şeker kamışı içkisi olanKenya Canedir.

Kenya'ya hangi ayda gidilir?

Kenya'ya, yağmurlu sezon olan Nisan ayının 2. yarısı ve Mayıs ayları dışında neredeyse 11 ay boyunca gidilebilir. Bununla birlikte seyahat için en uygun aylar, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Aralık aylarıdır.

Kenya ekonomisi nasıl?

Dünyanın 62. büyük ekonomisi olan Kenya, Doğu Afrika'nın en büyük ekonomisidir. Aynı zamanda Doğu Afrika'nın ekonomik, ticari, finansal ve lojistik merkezi olan ülke cumhuriyet ile yönetilmektedir. Kenya, Dünya Bankası “İş Yapma Kolaylığı” endeksinde 56. sırada yer almaktadır.

Kenya dini inancı nedir?

Ülke genelinde nüfusun %82,5'i Hristiyan dinine mensuptur. Bu oran içerisinde katolik mezhebine mensup Hristiyanların oranı %23,3, Protestan mezhebine mensup %47,4 ve diğer Hristiyan mezhebine mensupların oranı da %11,8 düzeyindedir.

Kenya'da hangi hayvanlar var?

Çita, Çakal, Babun, Boynuzlu Afrika Yaban domuzu, Zürafa, Zebra, Ceylan, İmpala, Su aygırı ve Wildebeast (Toynaklı Afrika Antilopu) gibi farklı hayvanları görmek de mümkün.. Ayrıca 450 den fazla kuş cinsi de Kenya'nın farklı bölgelerinde gözlemlenebiliyor.

Kenya ya uçak bileti ne kadar?

İstanbul - Kenya uçak bileti 8.835,09 TL'dir.

Kenya para birimi nedir?

Kenya Şilini (İngilizce: Kenyan shilling) uluslararası para birimi kodu KES olan Kenya'nın para birimidir. 1 Şilin, 100 cent'e bölünmüştür. Kenyada 1 Dolar kaç TL? Para Birimi Dönüştürücü uygulamamızı indirin Çevrim kurları ABD Doları / Kenya Şilini 1 USD 155.66500 KES

Türkiye ile Kenya arası uçakla kaç saat?

İstanbul - Kiunga (Kenya) Uçak Bileti Ara Yaklaşık Seyahat Mesafesi 4.940 Km Yaklaşık Uçuş Süresi 6 saat 10 dk