Öğretmen Bilişim AĞI nedir?

Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) NEDİR? NEDİR? Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA), öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri ile ilgili sertifika alabileceği, seminer yerine geçecek olan sistemdir.

Öğretmen Seminerleri Nereden izlenecek?

Seminerlere ÖBA platformu www.oba.gov.tr'dan giriş yapılacak. Öğretmenler MEBBİS ya da e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sunulan eğitim konularından birine ya da isterlerse daha fazlasına katılabilecekler

Öğretmen bilişim ağına nasıl girilir?

Seminerlere ÖBA platformu www.oba.gov.tr'dan giriş yapılacak. Öğretmenler MEBBİS ya da e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sunulan eğitim konularından birine ya da isterlerse daha fazlasına katılabilecekler.

EBA da internet ücretsiz mi?

EBA (Eğitim Bilişim Ağı) mobil uygulaması ve eba.gov.tr yönüne ücretsiz 8 GB internet otomatik bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Kampanya kapsamında eba.gov.tr ve EBA mobil uygulamasında kullanılması için her ay aylık yurt içi 8 GB ücretsiz internet hakkı sunulacaktır.

2022-2023 eğitim öğretim semineri ne zaman?

2022-2023 eğitim ve öğretim takvimine göre öğretmenlerin mesleki çalışmaları, 01 Eylül 2022 Perşembe günü başlayacak. SEMİNERLER KAÇ GÜN SÜRECEK? öğretmen seminerleri 1 Eylül'de başlayacak. Okullar da 12 Eylül'de eğitim ve öğretime başlayacak.

Öğretmen derste cep telefonu kullanabilir mi?

Ders esnasında, cep telefonu kullanmak kesinlikle yasaktır, gün sonuna kadar sınıf dolaplarına konur. Bu kurala uymayan öğrencilerimize Ortaöğretim Kurumları Ödül ve Disiplin Yönetmeliği gereğince işlem yapılır.

Bilgisayar öğretmenin yerini alabilir mi?

Bilgisayarlar eğitimde araçtır, yani hedef değil hedefe giden yolun virajlarını azaltan bir teknolojidir. Öğretmenin yerini alması ise asla düşünülemez. Sonuçta bilgisayar destekli eğitimde işbirlikli ve grup uygulamalar için bir koordinatöre yani öğretmene ihtiyaç vardır.

Öğretmen üstünü arayabilir mi?

Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.

Öğretmen öğrencinin izinsiz fotoğrafını çekebilir mi?

Bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı, gizli çekimlerin önüne geçmek için yeni yönetmelik yayımladı. Yönetmeliğe göre okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, çalışanların ve diğer öğrencilerin görüntülerini çekip paylaşanlar disiplin cezası ile karşı karşıya kalacak.

Öğretmenin öğrenciye vurması suç mudur?

Öğretmenin çubukla öğrencinin eline vurması, kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanarak 'silahla' basit yaralama suçunu oluşturur. 3. Ceza Dairesi 2020/10833 E. , 2020/7606 K. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda kasten adam yaralama suçu , hangi aletlerin silah sayılabileceği düzenlenmiştir.

Okulda arama yapmak suç mu?

Ulusal hukuk ve eğitim mevzuatında kanun düzeyinde yönetici ve öğretmenlere öğrencilerin üst arama ve eşyalarına el koymayla ilgili bir düzenlemenin olmadığı tespit edilmiştir. Üst arama ve eşyalara el koyma kanunlar tarafından kolluk kuvvetlerine, hâkim kararına bağlı olarak verilen bir yetkidir.

MEB öğretmeni Youtube kanalı açabilir mi?

Devlet memurları zirai faaliyette bulunabilmekte, kira geliri elde edebilmekte, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında gelir elde edebilmektedir. Youtube kanalı oluşturmanın başlı başına yasak kapsamında değerlendirilemez

Okul müdürü öğretmene ceza verebilir mi?

Okul müdürleri, okulda çalışan öğretmenlere istenmeyen davranışlar karşısında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 126. maddesine göre uyarma, kınama ve aylıktan kesme cezalarını verebilmektedir.

Okulda akıllı telefon yasak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “bilişim araçları” olarak adlandırılan cihazların okullarda kullanılması yasaktır. Telefon sesi alır ve görüntü çeker, bilgisayar, internet, mp3 cihazı ve türevleri okullarda kesinlikle yasaktır

Öğretmenler Trendyol ile işbirliği yapabilir mi?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre; memurlar Türk Ticaret Kanunu'na göre tacir veya esnaf sayılmalarını gerektirecek bir faaliyette bulunamazlar.