Ömer Faruk Başaran'ın, siyasi hayatında en dikkat çeken özelliği çok hızlı farklı görüşlere sahip siyasi partiler arasında yer alması.

MHP Kocaeli milletvekili aday adayıda olan ve kısa bir süre öncesine kadar İYİ Parti’ye de göz kırpan Ömer Faruk Başaran sosyal medyada yaptığı paylaşımla dedelerinin aktif siyaset yaptığını söylediği CHP’ye sinyal çaktı. Başaran’ın bu paylaşımı siyaset arenasında kendisine beklediği yeri bulamayınca dedelerini hatırladı şeklinde yorumlanmıştı.

Başaran, AK Parti ve MHP’de siyaset yapmaya çalışmasına rağmen beklediği ilgiyi bulamayanınca, Gelecek Partisi Kocaeli İl Başkanlığı yapmış ve gaflarıyla gündemde yerini almıştı.

Reklam çalışmalarıyla yerel siyasette kendisine yer bulma gayretinde olan Başaran, geçtiğimiz aylarda özel danışmanlık şirketiyle bölge basınına gönderdiği haberle “Dedelerinin Partisi CHP’ye” geçeceğini duyurması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul’daki çalışma ofisinde baş başa görüştü. 

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı olan Ömer Faruk Başaran, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ASİAD’ın 26 Kasım’da ki genel kuruluna davet ettiği öğrenildi.

CHP'ye katılacak görüntüsü veren Başaran'a, CHP'lilerin nasıl tepki vereceğini ilerleyen günlerde göreceğiz..