Kocaeli Haber - CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, önceki akşam Dilovası’nda yapılan il yönetim kurulu toplantısı öncesi İstanbul’da gerçekleştirilen operasyon, enerji sorunu ve Büyükşehir Belediye Başkan adayının ne zaman açıklanacağı konularında görüşlerini açıkladı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ SIKINTI YARATTI

Elektrik kesintilerinin sanayinin başkenti olan ilimizde büyük sıkıntı yaşattığını, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun açıklamasının kayda değer ve önemli olduğunu belirten Kuşkan, “Elektrik kesintilerinden halkımızın sıkıntısı var. 11 yıldır iktidarları ile övünen AKP’liler enerjide yaşattıkları sıkıntılarla ilgili ne söyleyecekler. Elektrik kesintilerinden yıllar öncesine dönmenin sinyalleri var. Enerjide dışa bağımlılık yüzde 72’dir” dedi.

CHP İLÇELERİ DE KAZANACAK

Kredi kartlarında taksitli alımlarda, alınan ücretin yüzde 45’i kadar borçlanma kararının alınmasının gecikmeli olduğunu; bu durumun borçlanmaya yönelik ekonomi politikalarının bir yansıması olduğunu söyleyen Kuşkan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dahil, ilçelerde de CHP’nin kazanacağı iddiasını tekrarladı. 22 Aralık’ta yapılan Parti Meclisi toplantısında Büyükşehir adayının görüşüleceğini belirten Kuşkan, “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız netleşir; büyük ihtimalle haftaya pazartesi veya Salı günü açıklanır. Büyükşehir adayımız, Mart ayı sonunda Büyükşehir Belediye Başkanımız olacaktır. Meclis üyelerimizin belirlenme yöntemini de 22 Aralık’tan sonra MYK’mız belirler” diye konuştu.  

HİSSEDİYORUZ, KOCAELİ’YE SIÇRAYABİLİR

3 bakanın oğlunun gözaltına alındığı, İstanbul’da yapılan operasyonlara da değinen Kuşkan, şunları söyledi: “Bu durumu önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Kocaeli’ye sıçrayabileceği ihtimalini de düşünüyorum, zannediyorum. Elimizde bilgi belge yok, ama hissediyoruz. Kentimizde, ülkemizde süreç değişiyor, 30 Mart seçimlerini de etkileyecektir.”