Osman Akbulut mesajında “Başta evladını, eşini, babasını, kardeşini vatan uğruna şehit vermiş ama düşmana fırsat vermeden dimdik ayakta duran metanetli, sabırlı ve yürekli şehit annelerimizin, şehit eşlerimizin, şehit kızlarımızın ve annelerimizin yurdumuzun ve dünyanın çeşitli yerlerinde hayat mücadelesi veren tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

KADINLARIMIZ HER ZAMANKİNDEN DAHA GÜÇLÜ

Açıklamasına devam eden Akbulut ”Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde kadınlarımızın arzu ettiğimiz konuma ulaşması için önemli çalışmalara imza atılmıştır. Günümüzde kadınların ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini artmıştır. Artık kadınlarımız her zamankinden daha güçlü, ülkemizin yönetimi ve geleceğinde daha fazla söz sahibidir. Tüm bu gelişmelere rağmen dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorundur. Bu sorunun önüne sadece yasal düzenlemeler ile geçilemeyeceği açıktır. Kadına yönelik şiddetin engellenmesi konusunda toplumun her kesimine büyük görevler düşmektedir.

KADIN HAKLARI İNSANA DEĞER VEREN HERKESİN MESELESİ

Ayrıca Peygamber efendimizin “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” hadisine mazhar olan, yaşamımızın her anında yanımızda yer eden, yüreklerindeki sevgi ve şefkati bizlere karşılıksızca sunan değerli kadınlarımız, Kadın hakları meselesi sadece sizlerin meselesi değil, insana değer veren herkesin meselesidir. Kadınların toplumsal yaşamda hak ettiği saygınlığa ulaşması, kadına yönelik şiddetin, kadın emeği istismarının, ayrımcılığın son bulduğu bir dünya dileklerimle, tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” dedi.