Geleneksel Ocakbaşı sohbetleri ile kamuoyunun ve fikir dünyasının yakından tanıdığı isimleri şehrimizde ağırlayan ilimizin önemli kuruluşları arasında yer alan Türk Ocakları Kocaeli Şubesi’nin bu haftaki konuğu Hak Ve Eşitlik Partisi kurucu Genel Başkanı yazar Tümgeneral Osman Pamukoğlu oldu. Ülkemizin içinde bulunduğu sancılı dönemde terör kıskacındaki güneydoğu illerimizi ve sınırın diğer yanını görev süresince çok iyi özümseyen, kandile ve terör yuvalarına düzenlediği operasyonlarla defalarca terör örgütünün ağır zayiata uğratan ve askerleri tarafından çok sevilen Osman Pamukoğlu’nu dinlemeye çok sayıda STK başkanı ve öğrenciler katıldı. Sohbete Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi eski şube başkanı Süleyman Pekin, Kocaeli Gazeteciler Derneği Başkanı Çetin Gürol, Türk Ocağı Kocaeli Şube yöneticileri iştirak etti. Programa katılım yoğun olurken konukların yarısı Osman Pamukoğlu’nu ayakta izlemek zorunda kaldı.

 
UĞUR MUMCU VE GAFFAR OKKAN’I ANDI
Programa katılan herkese teşekkür eden Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, “ Öncelikle 20 Ocak 1990 yılında Ermenileri korumak iddiası ile masum, silahsız, kadın, yaşlı ve çocuk demeden 143 soydaşımızı katleden Rusya’yı tarihindeki birçok katliamdan dolayı kınıyoruz. Türk’ün bu Coğrafyaya hakimiyet kuramaması için hep insanlık dışı soykırımlar yapan Rusya bugün hem Ermenistan’ın hem de vatanımızdaki PKK ve türdeş terör örgütlerinin hamisidir. Gençlerimiz tarihini, tarihinde yaşadığı acı olayları bilmelidir ki yarın aynı hainler tarafından aynı elim olaylara maruz kalmasınlar. Devletimizin terörle mücadeleden vazgeçmemesini istiyor ve yayınlanan bildiri ve saldırılarının son çırpınışları olmasını Yüce Allahtan diliyoruz. Ayrıca bugün görevi başında şehit edilen Uğur Mumcu ve Gaffar Okkan’ı da anıyor Yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Barış içerisinde bir yaşantı ve adaletli bir devlet idaresi için biz Türk Ocaklılar da hizmetlerimize, akademik camiayı ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
SAVAŞ DURUMUNDAYIZ
Programa konuşmacı olarak katılan Osman Pamukoğlu, “Şu anda ki yapı ile bence terörün üstesinden gelinemez. Yaşanan olaylar ile bunu görüyoruz. PKK denilen örgüt 30 yıldır bizi uğraştırıyor. Barış süreci diye bir şey çıkarttılar. 4 yıllık süreçte dağlarda verdiğimiz mücadeleyi şehirlere indirdik. 10 küsür ilçeyi zaptetmek için polis, jandarma, ordu uğraş içerisinde. Her yere barikatlar kurmuşlar. Bu kadar ton patlayıcıyı buralara yığmak, ilçeler arasındaki yollara tonlarca bombayı yerleştirtmek nasıl bir zafiyettir anlamak mümkün değil. Jandarma, Polis ve MİT’in bütün elemanları ne iş yapıyordu. 7 aydır o bölgede bir mücadele var. Bu ilçeler hala zapt edilmiş değil. Son 4 yıldır barış ve savaş laflarını yan yana duyuyoruz. Bizler şu an savaş durumundayız” dedi.
 
DIŞ DESTEK VAR
Pamukoğlu sözlerine şu şekilde devam etti “Kürdistan İşçi Partisi yani PKK Türkiye topraklarında ve diğer Kürt bölgelerinin de parçalanması ile büyük Kürdistan’ı kurmak için savaşıyor. Aklınıza şu geliyordur, devletimizin neyi eksik. Silahımız mı yok, asker mi eksik. Hayır hiçbir şey eksik değil. Ancak bunlar varken nasıl bu hale geliyoruz diye sormak lazım. PKK’nın örgüt yapısına uygun istihbarat örgütlenmesi yapmak lazım. Kırsal da ve kentlerde savaşmak üzere eğitilecek asker gerekiyor. Bunun yanında siyasi irade de güçlü oldu mu terörün bitmemesi için hiçbir sebep yok. Tabi dış destek te var bunlara. Almanya, Amerika, Fransa ve bir çok dış devletten silah ve maddi destek alıyorlar.”