Dilovası Belediyespor'un Kartepe deplasmanında Suadiyespor ile karşılaşmasına giden Dilovası Belediyespor'un futbolcularına maçın başından sonuna kadar aşağılık ve alçakça küfürler edilmiş, sanki Dilovası'nın, Türkiye ile bir sorunumuz varmış gibi Ölürüm Türkiyem, Gençlik Marşı, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, İstiklal Marşının çalınması eşliğinde Suadiyesporlu taraftarlar, Dilovası Belediyespor futbolcularına yönelik pkk p*çleri, pkk dışarı şeklinde tezahürat ve küfürler ile saldırıda bulunmuştu.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in sessiz kaldığı olaya muhalefet partililer peş peşe açıklamalar ile kınamaya başladı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Saadet Partisi Dilovası İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Yasin sosyal medya hesabında açıklamada bulundu.

İşte Ozan Yasin'in o paylaşımı;

''Bu ülkede futbol sahalarında olup biten olaylar sonrasında hep aynı şeyleri duymak tıpkı toplumsal hayatımızın diğer alanlarında olduğu gibi sıradan bir hal almaya başladı.

Sıradanlığın hemen ardından boş vermişlik ve kanıksama duygusunun yerleşmekle kalmadığını, durumun daha da içinden çıkılmaz bir yapıya bürünmesine katkıda bulunduğunu yaşadığımız deneyimler bize fazlasıyla göstermiştir.

Taraftar hafızasında geçmişte yaşanan olayların abartılması ve kahramanlık öykülerinin yaratılması önemli bir yer tutar. Taraftar unutmaz ve unutturmaz, bu yüzden yaşanan şiddet olaylarını sadece polisiye tedbirler ve yasalar üzerinden halledebileceğini düşünmek 'günü kurtarmaktır.


Geçmişten örnek almış olursak şu konuyu unutmamak lazım seçim sürecinde parti kazanmak isteyenler aslında dilovasını terörün içine bile bile çektiler dışarıdan gelen her türlü belayı kendilerine rant elde etmek için dilovası ismini karalamakla hala meşguller Kullandığınız dil ana dilinizse eğer sizin olaylara yaklaşımınızı da önceden belirlediğini ve bu doğrultuda Türkiye'de futbol sahalarında ortaya çıkan şiddetin önüne geçilmesinde yasalar çıkartılmadan da yapılacaklar olduğu gözden sürekli olarak kaçırılır. Çünkü burada insanlar testi kırıldıktan sonra testinin kırılmamasının yollarını ararlar bizim güzel ilçemizi dilovasının ne kadar kenetlenmiş bir ilçe olduğunu dışarıya göstermemiz için ilçemizin takımlarına sıcaklık moral motive Olmamız için hodri meydan okuyoruz ve türübindeki yerimizi alalım lütfen''