Alınan bilgiye göre koronavirüs salgınından en çok etkilenenlerden biri de hiç şüphesiz kanser hastaları.Kanser hastalarının koronaya yakalandığı düşünülüyorsa sürüntü testi negatif çıksa da sonuçtan emin olmak için tomografi çekiliyor.Tomografi çekimi ise tamamen doktorun insiyatifine kalmış durumda.

Tuba adlı bir vatandaş  şikayetvar.com adlı siteye benzer bir olay için şikayette bulundu.İddialara göre kanser hastası  babasının koronavirüs sendromları göstermesi üzerine Özel Medical Park Kocaeli Hastanesine götürdü.Babasına hastanede sürüntü testi yapıldı ve sonuç negatif çıktı.Eve gelen babasının durumunun ağırlaşması üzerine  ambulansla devlet hastanesine kaldırılan babasına çekilen tomografide akciğerde koronavirüse rastlandığı bildirildi.Tuba adlı vatandaş, babasının hastalığının özel hastane yüzünden ilerlediğini belirterek Medical Park Kocaeli Hastanesine dava açacağını kaydetti.

İşte vatandaşın şikayetvar.com adlı siteye gönderdiği şikayet yazısı: “Medical Park Hastanesi Covid Tespitinde Serbest Bıraktılar Acilen babam ve eşim Covid için girdik burundan sürüntü alarak test yaptılar babama ve hatta Dr... Babamın pozitif olduğunu düşündü eşim hastaneye getirdiği için sende yaptır dedi ve muayene parası ödedik babam kanser hastası olmasına rağmen duramadığını ve serum ya da iğne yapmalarını istedi yapamam kanama geçirirsin dedi Dr... Daha sonra eve geldik 1 Gün sonra sonuç negatif çıktı ama babam ağırlaştı ve ambulans ile devlet Hastanesi ne gittik tekrar sürüntü testi yapıldı ve en önemlisi akciğer tomografisi dendi ve çekildi 5 dakika sonra akciğerde Covid tespit edildi ve yatılı yapıldı Medical Park'ın işine gelmedi herhalde Covid olduğunu düşündüğü halde Bir Film ya da bir şey çekmeden ilaç vermeden hasta adamı eve yolladı Dr... Kayıtlarımız her şey mevcut Kocaeli Medical Park Hastanesi'nden davacı da olacağım ki 2 gün adam ateşler içinde ve hastalığı ilerledi sonrada yayıldı çok deniliyor.”